Uskoro tender za ostrvo Lastavica

Crnogorska Vlada pozvala je sve investitore da se do 20. januara 2009. prijave na konkurs za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

"Zainteresovani investitori za Mamulu treba da imaju finansijske kapacitete i iskustvo u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju ekskluzivnim, ekološki osjetljivim i ekonomski profitabilnim turističkim kompleksima", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Prema uslovima, na ostrvu bi trebalo da budu izgrađeni hotelski sadržaji visoke kategorije, a ponuđač mora biti međunarodni hotelski operator ili ako je reč o konzorcijumu, njegov deo.

Ponuđač treba da dokaže da raspolaže novcem neophodnim za finansiranje projekta i da ima najmanje 10 godina neprekidnog iskustva u gradnji, marketingu i upravljanju raznovrsnim hotelima kategorisanim sa četiri plus i više zvezdica.

Za gradnju, rekonstrukciju i investiranje na ostrvu Lastavica poslednjih dvadesetak godina bilo je više zainteresovanih. Najviše medijske pažnje ipak izazvao Bojan Maljević, vlasnik Monte Rojala iz Beograda.

Ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv, od Herceg Novog udaljeno je oko dva kilometra.

Tvrđava Mamula je najbolje očuvano utvrđenje iz Austrougarskog doba na Jadranu. Sredinom XIX veka austrijski general i namesnik Dalmacije baron Lazar Mamula podigao je utvrđenje, nakon čega su i ostrvo i tvrđava dobili naziv - Mamula.

Javni međunarodni tender za turističku valorizaciju lokacije trebalo bi da bude objavljen u martu 2009. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar