Budva: Cene nekretnina ne padaju

Cene stanova u Budvi ne padaju. Ovu konstataciju su izneli u "Kaminu", jednoj od najpoznatijih agencija za promet nekretnina na južnoj obali iz Budve.

- Istina je da se gradi dosta novih zgrada, posebno ove zime, da ima neprodatih stanova, ali cene se drže. Najviše stanova koji čekaju kupce su površine 80,90 i više od stotinu kvadrata i oni teže nalaze kupce. No, cene u njima "stoje" i kreću se od 1.300 do 3.000 evra, pa i više za one uz samu obalu - ističu u ovoj agenciji.

Po njihovim rečima najviše se traže manji stanovi, garsonjere i jednosobni do 40 kvadrata. Za njih su zainteresovani gastarbajteri s područja bivše Jugoslavije, ali i ljudi iz regiona. U poslednje vreme i Turci koji uveliko kupuju manje ali i veće stanove. Za prevelike luksuzne stanove javlja se manje kupaca.

U ovoj i drugim agencijama koje legalno i kvalitetno rade svoj posao, ističu da je zabunu izazvala informacija da se stanovi u Budvi prodaju i za nešto više od 900 evra. To, kažu, naprosto nije tačno - radilo se naime o nekom "proseku" koji je izveden cenama stanova solidarnosti koji se ovde takođe podižu, a koje su prilično niže od onih koje određuje tržište. A proseci koji se izvode i statistika, skrivaju uvek neku varku.

U Budvi kažu da su ruski državljani otvorili nekoliko agencija koje se bave prometom nekretnina. Rusi su tokom investicionog buma pre deceniju kupili veliki broj stanova, kuća i placeva. Deo nekretnina prodaju, a većim delom njihovi vlasnici ih izdaju, naročito leti turistima koji dolaze na more.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar