Crna Gora: Kupci luksuznih vila najčešće iz Srbije

To je potvrdio izvršni direktor portala za luksuzne nekretnine Nekretnina.me Niko Laković koji je naveo i da se prosečne cene vila u luksuznim naseljima kreću od 6.000 do 7.000 evra po kvadratu!

Laković je za podgorički dnevnik rekao i da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cenama koje su veće nego i u mnogo razvenijim turističkim destinacijama.

Iz kompanije Luštica divelopment, koja gazduje turističkim naseljem Luštica Bej, saopštili su Pobjedi da tržište nekretnina u Cmoj Gori u poslednjih par godina ima uzlazni trend i da luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro i Luštica Bej.

U ova dva naselja proda se većina luksuznih jedinica na tržištu, po cenama na kojima bi sigurno pozavidele i mnogo razvijenije turističke destinacije.

On je dodao da se pojedinačne vile na obali mora nude od 5.000 evra po kvadratu, pa sve do 10.000 evra za neke posebne primerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.

Prema njegovim rečima, najskuplja vila na tržištu je palata iz 17. veka od 1. 500 metara kvadtratnih, detaljno renovirana i izuzetan primer građevinskog nasleđa Boke.

“Odlikuje je filigranski rad i arhitektonsko umeće, a nudimo je isključivo odabranim klijentima koje zanima trofejna nekretnina”, rekao je za Pobjedu Laković.

Najvrednija nekretnina realizovana posredstvom ove agencije, kaže Laković, je zemljište na obali mora za gradnju hotelskog kompleksa.

Najskuplji apartman prodat posredovanjem agencje, kaže Laković, imao je 380 metara kvadratnih i nalazi se u naselju Porto Montenegro.

Prema njegovim riječim najsnažnije interesovanje za luksuzne nekretnine dolazi sa tržišta bivše Jugoslavije i to dominantno iz Srbije a veliko interesovanje pokazuju i državljani Turske i Rusije.

Građani Crne Gore su najčešće zainteresovani za nekretnine vredne od 150.000 do 200.000 evra, koje im mogu služiti kao letnji stan i kao dobra investicija za rentiranje, rekao je Laković.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar