Mrkonjić: Jeftini stanovi od marta

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će izgradnja deset hiljada jeftinih stanova u Srbiji početi u martu.

On je naveo da su za tu namenu izdvojena sredstva državnog budžeta u vrednosti od dve miljarde dinara i dodao da će se jeftini stanovi graditi, između ostalog, i na zemljištu koje pripada Vojsci Srbije.

Mrkonjić je kazao da je od više hiljada stanova započetih posle NATO bombardovanja 1999. godine, u okviru realizacije državnog programa za izgradnju jeftinih stambenih jedinica, završeno preko dve hiljade u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Vranju i nekim drugim gradovima.

Ministar je rekao da će ti stanovi uskoro dobiti vlasnike i da su u toku pregovori sa zainteresovanim stranama, među kojima su i vojska i policija.

Vlada Srbije je 21. januara usvojila Uredbu o finasiranju izgradnje deset hiljada jeftinih stanova u 2010. godini, koja bi trebalo najpre da počne u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a u ostalim gradovima u Srbiji će zavisiti od interesovanja.

Uredbom su utvrđene maksimalne cene kvadrata po zonama - u Beogradu će kvadrat u drugoj zoni koštati 1.595 evra, u trećoj zoni 1.290 evra i četvrtoj 945 evra. U ostalim zonama cena kvadrata u glavnom gradu biće 895 evra, s tim što se neće graditi u prvoj i ekstra zoni.

U Novom Sadu cena kvadrata u prvoj zoni biće 1.100 evra, drugoj 895 evra, u Nišu i Kragujevcu prva zona će koštati 900 evra, druga 695 evra, a za stanove izgradjene u objektima na teritoriji ostalih gradova i opština u Srbiji cena kvadrata će biti 695 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar