Stanovi za bezbednjake će se graditi i u Sremskoj Mitrovici

Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti na jučerašnjem sastanku donela je odluku da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u ovoj fazi, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Ovo je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. Upravo zato, uključili smo i javna preduzeća – Srbijagas, Telekom i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju. Takođe, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se pronađu što bolje lokacije za izgradnju stanova, Komisija je donela odluku da se u Beogradu, stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi grade u Zemunu", istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

U septembru se očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu. Nakon toga, izgradnja će sukcesivno početi i u drugim gradovima. Za izgradnju će se koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.

Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usvojen je u Skupštini i stupio je na snagu 1. juna ove godine.

Ogledni stan na lokaciji "Zemunske kapije" od 18. juna otvoren je na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti, a Vlada još jednom poziva sve pripadnike snaga bezbednosti da sa svojim porodicama obiđu ogledni stan i upoznaju se sa kvalitetom izgradnje, izgledom stana i dobiju detaljne informacije o uslovima kupovine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar