Biće i stanova za mlade stručnjake u Inđiji

U skupštinskoj sali inđijske opštine upriličen je prijem najboljih studenata, koji su svojim trudom ostvarili uslove za opštinsku stipendiju u iznosu od 15.000 dinara.

Ukupno je 90 studenata ostvarilo tu prednost, a ugovore o stipendiji uručio im je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

- Ponosni smo na ove mlade ljude, oni su naša budućnost i mislim da se ovim na najbolji mogući način pokazuje koliko nam je stalo do položaja studenata i da pokažemo koliko brinemo kako danas kada pričamo o stipendijama, tako i o svemu onome što ih čeka nakon završetka studija - rekao je Gak.

On je podsetio da je 2016. godine opštinska stipendija za studente bila 7.500 dinara, a da je danas duplirana.

- Ako se realizuje velika investicija koju čekamo moći ćemo da dodatno podignemo stipendije - rekao je Gak. - A gde da uložimo sredstva ako ne u mlade, kulturu i sport.

Predsednik opštine je predstavio projekat kadrovskih stanova koji će opština realizovati u narednom periodu, a tiče se mladih i obrazovanih ljudi sa inđijske teritorije. Napomenuo je da će opština učiniti sve što je u njenoj moći kako bi zadržala najbolje stručnjake-kako kroz izgradnju kadrovskih stanova tako i kroz privlačenje novih investicija i obezbeđivanju kvalitetnih uslova za život.

Gak je pozvao studente da se obrate opštini za pomoć i preporuku prilikom zapošljavanja kao i za druge probleme sa kojima se suočavaju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar