U Nišu sve spremno za gradnju stanova za vojnike i policajce

Grad Niš završio je sve pripremne radnje neophodne za početak gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a za tu namenu određeno je zemljište u naselju Stevan Sinđelić, potvrdili su predstavnici gradske vlasti.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će u prvoj fazi u tom gradu biti građeno 188 stanova.

„Niš i Vranje su prvi gradovi gde su obezbeđeni uslovi da počne izgradnja stanova. Očekujemo da radovi počnu u naredna dva meseca”, izjavio je Bulatović.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković podsetio je da je Skupština Niša na poslednjem zasedanju donela odluku o oslobađanju države plaćanja gradskom budžetu oko 25 miliona dinara na ime naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

„Zemljište na kome će se stanovi graditi je državno vlasništvo, a grad će sopstvenim sredstvima, u okviru programa izgradnje, završiti njegovo komunalno opremanje. Deo komunalne infrastrukture na tom prostoru već je izgrađen, nedostaje još jedan manji deo”, istakao je Zdravković.

On je rekao da se radi na imovinskoj pripremi zemljišta na kome će se u okviru druge faze u Nišu graditi još 2.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Zdravković je rekao da će nakon okončanja imovinskog postupka biti saopšteno gde je lokacija na kojoj će se graditi ti stanovi.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar