Iznajmljivanje stana za 80 evra

Zbog velike ponude nameštenih stanova i soba stanodavci u Nišu snizili su cene od 10 do 30 odsto. Tako sada studenti u septembru, top sezoni za traženje stana, mogu da iznajme garsonjeru u centru grada za 130 evra, što je do skoro bilo nezamislivo, piše Blic.

- Izdavali smo studentima jednoiposoban stan za 150 evra, međutim, oni su nam rekli da će naći jeftinije. Iako je lokacija odlična, na Bulevaru Nemanjića kod Trošarine snizili smo cenu na 100 evra. Bolje je i tako, nego da mi stan stoji prazan i da još moram da plaćam sve troškove, grejanje i sve drugo. To je ponuda i potražnja, ima mnogo stanova u ponudi, jer se na sve strane zidaju nove zgrade - priča Branko Banović.

Ana Ivanovoć, vlasnica agencije za promet nekretnina „DH sistem”, ističe da imaju veliki broj stanova u ponudi, jer zbog ekonomske krize nema ko da ih iznajmi.

Niže cene nameštenih stanova posebno su negativno uticale na izdavanje nameštenih soba.

- Izdajem dve sobe studentkinjama dugi niz godina. Ove godine ne mogu da nađem stanarke. Znam da im je skupo, ali ja ne mogu džabe da im dajem smeštaj. Nudim im odlične uslove, svaka je sama u sobi. Cena od 70 evra nije visoka. Međutim, interesovanje je jako slabo. Studenti žele da žive sami, a ne da imaju gazde - žali se stanodavka Vera Ilić, koja izdavanjem soba u njenom stanu dopunjava svoj kućni budžet.

Studentkinja Milena Petrović kaže da se sada uopšte ne isplati da se plaća soba.

- Kad sam došla na studije nameštena soba je koštala 80 evra, a život u stanu bio je duplo skuplji. Međutim, sada je jeftinije naći namešten stan. Živim u jednosobnom stanu na Crvenom pevcu, a nas dve plaćamo 100 evra, plus troškove. Kad sve platimo potrebno nam je mesečno 80 evra. Bolje da živiš sam nego da te gazdarice gledaju popreko i da te na razne načine maltretiraju. Morala sam detaljno da joj referišem kuda idem, kad ću se vratiti, šta sam radila. Nisam mogla da se vraćam kući posle 23 časa, da joj ne bi remetila mir. Osećala sam se kao neki uljez, a moji roditelji su tu sobu kod Pravnog fakulteta plaćali 80 evra - kaže ova studentkinja iz Vranja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

4 komentara na “Iznajmljivanje stana za 80 evra”

  1. Alexandra says:

    Pa meni treba stan do sto evra i u partizanskom bloku hitno je

  2. Branko says:

    Meni treba stan u zemun polju do 100 evra hitno!!

  3. Kristina says:

    Treba mi stan do 100 evra sa racunima na Konjarniku ili Karaburmi HIIITNOOO!

  4. nina says:

    HITNOOOOOO!!!! 3 STAN ZA 100EUR U ŠAPCUUU!!!!!

Ostavi komentar