Evo gde i kako možete kupiti stan kada ga banka uzme zbog neplaćene hipoteke!

Na portalu "Doboš“ banke svakodnevno oglašavaju prodaju stanova, kuća, poslovnih objekata, njiva, zemljišta koji se prodaju na osnovu Zakona o hipoteci.

Građani koji više meseci ne plaćaju obaveze po stambenom ili bilo kojem drugom kreditu, moraju računati na to da će im banka oduzeti nepokretnost, a često je to i krov nad glavom. Svaka banka ima svoju politiku i granicu za pokretanje hipoteke, ali nijedna ne ostaje praznih ruku.

Prema podacima Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, u protekloj godini 1.100 kuća i stanova otišlo je na doboš. Kako kaže Vladimir Vidojković iz te organizacije, do sada je prodato 58 nepokretnosti, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo prodato 48.

Na portalu "Doboš“ banke svakodnevno oglašavaju prodaju stanova, kuća, poslovnih objekata, njiva, zemljišta koji se prodaju na osnovu Zakona o hipoteci, i na njemu se mogu naći svi potrebni podaci, kako o predmetu prodaje, tako i o banci koja ga prodaje, datumu licitacije i obavezama koje potencijalni kupci moraju da ispune da bi učestovali u kupovini ponuđene nekretnine.

Trenutno na tom portalu ima nekoliko desetina oglasa o prodaji stanova i kuća u Vojvodini, koja će biti tokom ovog meseca. Analizom deset ponuda za prodaju porodičnih kuća u gradovima i selima Vojvodine, proizlazi da se one mogu kupiti i za 5.400 evra, ali i za 23.780, ali je zajedničko da je u svakoj ponudi reč o porodičnim stambenim zgradama koje su u dobrom stanju i u koje se potencijalni kupci odmah mogu useliti.

Primera radi, prizemna porodična stambena zgrada površine 108 kvadrata sa zemljištem uz objekat od 279 kvadrata u Bačkom Petrovom Selu, opština Bečej, prodaje se 5.400 evra, a porodična stambena zgrada u Novom Kneževcu površine 78 kvadrata uz pomoćnu zgradu od 12 kvadratnih metara, banka prodaje po početnoj ceni od 6.250 evra.

Za porodičnu stambenu zgradu u Zrenjaninu od 116 kvadrati početna cena je 6.600 evra.

Za porodičnu kuću u Vršcu, koja će biit na aukciji 15. decembra početna cena je 12.325 evra. Kuća ima i dve pomoćne zgrade i nalazi se u opštini Veliko Središte.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar