Novi Sad: Uskoro konkurs za socijalne stanove u Kisačkoj i Momčila Tapavice

Konkurs za prodaju socijalnih stanova sagrađenih u Kisačkoj 55, kao i stanova u Momčila Tapavice bb gde je izgradnja zgrade u toku, biće raspisan u narednih nekoliko meseci.

Radi se o stanovima koje će Grad prodavati po ceni nižoj od ekonomske na 240 rata, odnosno na 20 godina, da bi se omogućilo da do stana dođu i građani koji nemaju mogućnost da ih kupe po sadašnjim ekonomskim cenama.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će konkurs raspisati kada se sve pripremi u Upravi za imovinu i Stambenoj agenciji, tako da za sada ne mogu da govore o ceni kvadrata, mada je izvesno da će biti niža od tržišne.

- Grad će ove stanove prodavati po cenama koje su niže od tržišnih i mi time ne diramo u privatni sektor koji zida i prodaje stanove. Ovo su stanovi koji će biti podrška, neću reći socijalno ugroženim, nego socijalno osetljivim kategorijama, odnosno stanovnicima koji ne mogu da kupe stanove na tržištu. Neće razlika u kvadratu biti 10 evra, biće značajnija, ali za sada ne mogu da iznosim taj podatak - naveo je gradonačelnik.

Na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, u toku je gradnja prve lamele sa 27 jednoiposobnih i dvoiposobnih stanova prosečne veličine od 50 kvadrata, a na toj lokaciji biće ukupno šest lamela sa 173 stana. Vrednost radova je skoro 140 miliona dinara i izvode ih firme "M enterijer gradnja" iz Beograda i "INTEC" iz Novog Sada.

Gradonačelnik je dodao da će biti izdvojeno još oko 60 miliona dinara za II fazu radova da bi zgrada bila završena, kako se planira, u maju naredne godine. Vučević je naveo da Grad želi da svake naredne godine zida po jednu lamelu, ali će to dosta zavisiti od prihoda u budžetu.

U Kisačkoj 55 je pre gotovo tri godine sagrađena zgrada sa 35 stanova površine od 25 do 83 kvadratna metra - jednosobnih, dvosobnih, dvoiposobnih i trosobnih stanova. Za tu zgradu u toku je konačno izdavanje upotrebne dozvole, jer je bilo tehničkih manjkavosti koje su otklonjene. Protiv vlasnika firme "GAT" koja je zidala zgradu podneta je krivična prijava zbog sumnje da je ponudu za javnu nabavku zasnovao na lažnim podacima. Prema poslednjim dostupnim podacima, istraga je još u toku.

 

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar