Crna Gora:Privučen kapital iz celog sveta

Crna Gora uspela da privuče kapital iz Srednje Evrope, baltičkih zemalja, Velike Britanije, Irske, Rusije i SAD, kaže crnogorski ministar Branimir Gvozdenović.

Trenutno, naveo je Gvozdenović otvarajući konferenciju o razvoju tržišta nekretnina u Bečićima, postoji veliko interesovanje za ulaganja u Crnu Goru sa Srednjeg Istoka.

"Na prostoru Crne Gore trenutno egzistiraju investitori iz 83 zemlje", rekao je crnogorski ministar za ekonomski razvoj.

Gvozdenović je kazao da će se od svih glavnih graditeljskih projekata tražiti da ispunjavaju ambiciozne ciljeve u pogledu održivosti. Vlada, kako je naveo, predvodi taj proces pametnim korišćenjem državnog zemljišta, a na tržište se iznose projekti koji će unaprediti turizam.

"Jedan od tih projekata, možda i najznačajniji, jeste ulcinjska Velika plaža, obalni kompleks odmarališta na 13 kilometara Jadranske obale".

Taj projekat predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u oblasti nekretnina u Crnoj Gori, na lokaciji površine 1.450 hektara i sa planiranih 30.000 kreveta, naveo je Gvozdenović.

On je kazao da Crna Gora ima dobar pravni i regulatorni okvir, ali za strane investitore ponekad još uvek nedovoljno jednostavan, te da su zato svi napori usmereni na pojednostavljenje regulative i administrativnih procedura.

Cilj konferencije koju organizuje Ministarstvo za ekonomski razvoj Crne Gore, u partnerstvu sa međunarodnom kompanijom Kolijers Internešnal (Colliers International) i u saradnji sa kompanijom Mejs (Mace), jeste promocija Crne Gore kao atraktivne investicione destinacije.

Najnovije nekretnine u Herceg Novom

Najnovije nekretnine u Budvi

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar