Crna Gora – Zabranjena gradnja na rtu Zavala

Budvanska komunalna policija, u čijem sastavu je opštinska građevinska inspekcija, donela rešenja o zabrani radova na rtu Zavala.

Iz Ministarstva za ekonomski razvoj, koje je nadležno za republičku inspekciju, "Vijestima" je saopšteno da je budvanska inspekcija o tome i o pečaćenju objekta i podnetim prekršajnim prijavama protiv investitora, obavestila Republičku građevinsku inspekciju.

Prema pisanju lista, iz saopštenja Ministarstva se ne može precizno uočiti kada je Komunalna policija Budve zabranila radove na Zavali, ali da je to najverovatnije urađeno nakon urgencije iz ministartsva 7. februara.

Građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj, nakon što je na lokaciji rt Zavala uočila početak radova, obavestila je 14. januara predsednika opštine Budva i 16. januara Komunalnu policiju opštine Budva, kojoj je upućen nalog za preduzimanje mera iz njihove nadležnosti.

Građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj je, kako se navodi, 7. februara ponovo uputila urgenciju Komunalnoj policiji opština Budva za preduzimanje mera i o tome informisala predsednika opštine Budva.

Komunalna policija, odnosno građevinska inspekcija opštine Budva, obavestila je Republičku građevinsku inspekciju da su, posle donošenja rešenja o zabrani doneli i rešenje o pečaćenju objekta na lokaciji Zavala, kao i da su podneli prekršajnu prijavu nadležnom organu, navodi se u saopštenju Ministarstva za ekonomski razvoj.

Ruska Miraks grupa, investitor na Zavali, iako nema građevinsku dozvolu, odmakla je sa radovima na vilama.

Odluku o zabrani radova i pečaćenju gradilišta Miraks do sada nije poštovao, što je bio slučaj i sa "Ruskim selom" u kojem je investitor, takođe, i pored zabrane gradnje i rešenja o rušenju, nastavio sa poslovima.

U okviru istog turističkog kompleksa, uskoro treba da počne i gradnja hotela sa više od 20 spratova. Vlasnik većeg dela zemljišta na kojem se gradi je kompanija Zavala invest, čiji su osnivači Rusi i firma Moninvest Svetozara Marovića.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar