Crna Gora dobija hotel Kempinski

U martu na Smokvici, nedaleko od Svetog Stefana, počinje gradnja hotela pod brendom Kempinski klase - pet plus zvezdica.

Predstavnici ruske kompanije Vas Invest potpisali su sporazum sa jednim od vodećih svetskih lanaca hotela Kempinski, kojim je predviđeno da u martu počne izgradnja luksuznog hotela u mestu Smokvica.

Ruski investitori su otkupili od meštana i lokalne uprave oko 20 hektara zemljišta na Smokvici, nedaleko od Svetog Stefana, za šta su platili više od 30 miliona evra.

Zajedno sa opštinskom zemljom, kompletna uvala Smokvice biće pretvorena u grad hotel, koji bi osim hotela, raspolagao luksuznim vilama za rentiranje koje bi se kaskadno spuštale do obale.

Kompleks bi objedinjavao sportske terene, spa i velnes centar, a tu je i konferencijski i kulturni centar sa velikom bioskopskom saloma, a čitava vrednost izgradnje premašiće projektovanih 100 miliona evra.

Prema rečima gradskog menadžera Budve Aleksandra Tičića ruski investitori su kupili oko 200 hiljada kvadrata na Smokvici, dok Opština na tom lokalitetu ima još svojih 38 hiljada kvadrata. On kaže da će grad „kroz preduzeće Budva holding ući u zajedničko ulaganje sa ruskim partnerom, tako što će se na opštinskom delu zemlje graditi luksuzne vile".

Korporacija Kempinski ne gradi hotele, već samo upravlja njima. Osnovana je u Nemačkoj prije 110 godina, a među najpoznatijim hotelima kojima upravlja je luksuzni „The Emirates palace” u Abu Dabiju sa sedam zvezdica.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar