“Cena zemlje u CG pašće na 50 evra”

Cena zemlje za jedan kvadratni metar u Crnoj Gori pašće na 50 evra, kažu u ruskoj kompaniji Miraks, koja je zbog krize odložila gradnju hotela na rtu Zavala.

Direktor ruske kompanije "Miraks", Vjaćeslav Lejbman, je vlasnicima zemlje poručio da ne treba da očajavaju, jer će "zadnja tačka krize" u Crnoj Gori biti na kraju 2009. godine.

"To je moja optimistička prognoza. Optimista sam, jer Crna Gora ima svoje vrednosti", rekao je Lejbman za podgorički list "Dan".

On je ocenio da svetska kriza za Crnu Goru "može biti šansa", pošto je, kako je objasnio, to mala država i "može da iskoristi probleme koje imaju velike ekonomije".

Ruska kompanija "Mirkas", na čijem je čelu Lejbman, ima velike poslove u Crnoj Gori, a njeno glavno gradilište je u Budvi, na rtu Zavala, gde podiže više od 30 luksuznih vila.

Inače, gradnja hotela sa sedam zvezdica na rtu Zavala je trebalo da počne još ove jeseni, ali je rok za početak radova pomeren na septembar 2009. godine, preneo je list "Vijesti" informaciju iz Miraksa. Taj hotel bi trebalo da postane novi zaštitni znak Budve, dok će luksuzne vile na Zavali, kako se navodi, biti završene do aprila iduće godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar