Vranje, Niš i Kraljevo pripremili lokacije za jeftine stanove

Bez rang lista i po nižim kamatama. Dok se o Zakonu još raspravlja, Vranje, Niš i Kraljevo pripremili su lokacije za jeftine stanove. U tim gradovima gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počinje krajem leta, kada se završe tenderske procedure. U Srbiji oko 30.000 policajaca i vojnika nema rešeno stambeno pitanje. U anketi se njih 18.905 izjasnilo da su zainteresovani za kupovinu tih stanova.

Jedan od zainteresovanih je i policajac Vladimir Marković. Živi sa suprugom i dvoje dece, završio je Policijsku akademiju, radi od 2008. godine.

"Cena kvadrata stana nije visoka i iskreno se nadam da će uslovi prilikom kupovine biti povoljni, kako bi mogao u najkraćem mogućem roku da ja to isplatim", kaže Vladimir Marković.

Avgusta kreće izgradnja prvih 190 stanova, na zemljištu u vlasništvu grada Vranja, sa vrtićem i školom u blizini. Naselje je infrastrukturno opremljeno.

"Ono što je nadležnosti lokalne samouprave je da dovede infrastrukturu do same građevinske linije, do lokacije, mi imamo jedan manji deo koji moramo da uradimo i već smo ušli u proces projektovanja", kaže Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Kraljevo je odredilo lokaciju, Voćareve livade. U fazama gradiće 900 stanova, predstoji uređenje infrastrukture. Planiraju i tržni centar, školu, ambulantu.

"Infrastrukturno ćemo opremiti ovaj prostor. Biće potrebno gotovo 200 miliona dinara, ali kako država bude fazno gradila stanove tako će i grad, uz pomoć države fazno uređivati", kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Niški bezbednjaci mogu da očekuju početak gradnje od 25. septembra. Biće 200 stanova, od oko 500 evra po kvadratu, u naselju Stevan Sinđelić.

"Ono što kao grad imamo obavezu to je izgradnja nedostajuće infrastrukture do parcele, onosno do placa gde će se graditi stanovi, to podrazumeva izgradnju ulica, dovođenje toplovoda, vodu, kanalizaciju, kolektor", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Vranje i Niš pripremaju još lokacija za gradnju, za drugu fazu. U Vranju je toku izrada idejnog projekta. Niš će dobiti još 2.200 stanova iznad Pantelejske kasarne, a pored stanova gradiće i školu, vrtić i bulevar.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar