U Novom Sadu počeli sajmovi investicija i građevinarstva

Sajmovi investicija i građevinarstva počeli su danas (4. novembar 2008. godine) u Novom Sadu. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je na otavaranju sajmova rekao da je u Vojvodini u proteklih nekoliko godina osnovano oko 1.800 kompanija i investirano oko četiri milijarde evra.

- Poreska politika i olakšice koje daje država izuzetno su povoljne za investitore, što Srbiju i Vojvodinu čine investiciono vrlo atraktivnim područjima, a na lokalnim samoupravama i pokrajini je da dodatno doprinose privlačenju inevstitora, pre svega opremanjem infrastrukture - rekao je Pajtić.

On je izrazio zadovoljstvo što je sajam Investexpo za 50% veći nego prošle godine.

Teme 3. sajma investicija "Investexpo" i 24. međunarodnog sajma građevinarstva su promocije investicionih potencijala Srbije, Vojvodine, lokalnih i regionalnih razvojnih projekata, kao i noviteti u građevinskoj industriji. Na tim sajamskim izložbama učestvuje oko 220 izlagača i 39 opština i gradova u Srbiji, koje su predstavile svoje investicione potencijale, a biće prisutni i izlagači iz oblasti energetike, elektronike, telekomunikacija, logistike i transporta.

Njihov nastup prate i stručne aktivnosti u Kongresnom centru "Master", gde će, kroz tribine, prezentacije i okrugle stolove, planove i projekte promovisati republička ministarstva, pokrajinski sekretarijati, fondovi AP Vojvodine, lokalne samouprave, finansijske institucije i nevladine organizacije, kao i ostali učesnici odnosno firme i asocijacije iz oblasti građevinarstva.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar