Kvadrat u Novom Sadu biće sve skuplji

Cene stanova u našem gradu rastu, a prema najavama agencija i investitora, kvadrat će biti sve skuplji. Razloga za visoke cene ima mnogo, a u agencijama kažu da je jedan od njih velika potražnja za stanovima u Novom Sadu, kao najrazvijenijem gradu u Vojvodini.

Nova tehnološka dostignuća u izgradnji, zakonska obaveza investitora da pribavi svu dokumentaciju i veliki broj kupaca, neki su od razloga za porast cene kvadrata. Jedan od faktora je i lokacija, a kako smo u agenciji saznali, ekskluzivnih lokacija pri centru grada gotovo da nema.

"Kamatna stopa na kredite otišla je mnogo niže nego što je to bilo nekada. Novi Sad je regionalni centar Vojvodine koji je uvek bio atraktivan u smislu i ekonomskog i kulturnog i bilo kakvog drugog razvoja", kaže Dejan Škrbić iz agencije za nekretnine.

Poskupljenje novih stanova iskoristili su i vlasnici stare gradnje da podignu cene. U agencijama kažu da će stanovi u narednom periodu biti skuplji.

"Vlasnici sekundarnih nekretnina, odnosno polovnih stanova su se uvek u Novom Sadu orijentisali po ceni koštanja novog kvadratnog metra, pa su kalkulisali i tu sa cenama. Od investitora, kupaca i prodavaca sam došao do saznanja da će cene u principu nastaviti neki lagani porast u narednom periodu", objašnjava Škrbić.

Dok su ranije najtraženije bile garsonjere, u poslednje vreme kupci tragaju za jednoiposobnim i dvosobnim stanovima površine od 35 do 45 kvadrata. Najpopularniji delovi grada su Grbavica, Limani i Bulevar oslobođenja, a u zavisnosti od lokacije i kvaliteta gradnje, cene kvadrata su od 800 do 2.000 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar