U Kragujevcu proizvodno-poslovni kompleks od 200 mil EUR

Italijanski investicioni fond "European holding investment Serbia" ("EHI Serbia") spreman je da u Kruševcu investira 200 mil EUR. Uslov je da na aukciji kupi Drvnoprerađivačko preduzeće "Savremeni dom". Investitor iz Italije bi izgradio proizvodno-poslovni kompleks površine 250.000 m2, u čijem sastavu bi bile četiri fabrike, jedan hotel, kuće za stanovanje i niz pratećih infrastrukturnih objekata.

"Savremeni dom", inače, trenutno zapošljava samo 160 radnika, a pre desetak godina je imao oko 1.400. Radnici strahuju da se ne dogodi stečaj preduzeća, pa im je ponuda EHI fonda spasonosno rešenje.

Generalni direktor kompanije "Savremeni dom" Bratislav Aranđelović kaže da se ovih dana ubrzano radi na proceni kapitala da bi aukcija bila raspisana do 31. decembra ove godine.

Gabrijel Vesilovi, predstavnik EHI fonda, obećao je zaposlenima da ne treba da strahuju za posao kada oni preuzmu "Savremeni dom".

­ Dugo pokušavamo da dobijemo odgovor Agencije za privatizaciju na našu ponudu, ali se nadamo da se zaista radi o potrebi da prethodno bude obavljena procena vrednosti kapitala. Naš projekat će Kruševcu doneti 3.000 novih radnih mesta na dugi rok ­ izjavio je Gabrijel Vesilovi.

Italijani su na maketi prikazali raspored planirane četiri fabrike sa 32 proizvodne hale, park površine 30.000 m2, poslovne banke, stambene i prateće objekte za komercijalnu delatnost.

Drvnoprerađivačka delatnost će zauzeti značajno mesto u proizvodnim planovima investitora, ali otvara se prostor i za metaloprerađivačku, tekstilnu i delatnosti iz drugih grana, za koje bude ocenjeno da su profitabilne.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar