“Stanovi između 32 i 92 m2, 19.000 se već zanima”

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će biti izgrađeno 1.578 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi izgradnje.

Prva faza će početi u septembru u šest lokalnih samouprava u zemlji.

Brnabićeva je rekla da je u Skupštini Srbije usvojen leks specijalis o izgradnji stanova i da će prvo biti građeni stanovi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ,Vranju, Kraljevu i Kragujevcu.

"Za prvu fazu su u potpunosti izdvojena stradstva iz budžeta. Počeće izgradnja najkasnije od septembra u Nišu i Vranju, a onda sukcesivno sve ostale samourpave do kraja godine", kazala je premijerka ispred bivše kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu, gde je predstavljen ogledni stan.

Ona je dodala da su ti stanovi između 32 i 92 metara kvadratnih i da se njihov završetak očekuje do kraja 2019. godine.

Premijerka je kazala da je oko 19.000 pripadnika službi bezbednosti izrazilo interesovanje za stanove u tih šest lokalnih samouprava.

Brnabićeva je rekla da druga faza obuhvata izgradnju 5.203 stana, koja će se proširiti na dodatne lokalne samouprave pored ovih šest. Ona je dodala da se vodilo računa o kvalitetu izgradnje, a da će se oko 80 odsto koristiti domaći građevinski materijali kao i da su stanovi energetskog razreda c i biće u proseku 20 odsto jeftiniji za struju.

"Cilj je da onima koji imaju porodice omogućimo maksimalno dobre uslove za život a mladima da razvijaju karijeru i porodice", kazala je Ana Brnabić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar