U Brzeću grade pet hotela

Potkopaoničko selo Brzeće trenutno je jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. U ovom mestu, četiri domaće i jedna strana firma privode kraju izgradnju pet hotela sa ukupno pet hiljada ležaja. Zbog najezde investitora cena ara u turističkoj zoni Brzeća skočila je sa 2.000 na 5.000 evra.

Beogradska firma ”Veg siti“ gradi hotel apartmanskog tipa od preko 5.000 kvadrata. Vrednost te investicije je 4,2 miliona evra. ”Biroinženjering“ iz Jagodine gradi apartmanski kompleks na 4.500 kvadrata, vredan 3,8 miliona evra. ”Eurokompani“ iz Prokuplja u blizini žičare ”Bela reka“ gradi hotel od 2.000 kvadrata vredan 1,6 miliona evra. Beogradsko preduzeće ”Mil-mir gradnja“ gradi hotel na 3.000 kvadrata vredan 2,8 miliona evra, a odmah do tog objekta belgijska firma ”Jean Mari Leemans“ gradi hotel od preko 3.000 kvadrata vredan više od 2,5 miliona evra, piše ”Blic“.
U SO Brus ističu da su firme ”Gemaks“ i ”Dejzor“ iz Beograda u Brzeću kupile zemljište i obezbedile projektnu dokumentaciju za izgradnju još dva hotela od preko 3.000 kvadrata, te da će radovi na tim objektima početi za petnaestak dana.
Prema rečima Zorana Šljivića, predsednika opštine Brus, završetkom izgradnje novih hotela, koji se očekuje do polovine naredne godine, ukupni broj ležaja u hotelima i odmaralištima Brzeća biće uvećan sa 2.500 na preko 7.500, čime će se ovaj turistički centar po kapacitetima izjednačiti sa Kopaonikom.
- U cilju privlačenja što većeg broja potencijalnih investitora iz zemlje i inostranstva, SO Brus je maksimalno pojednostavila proceduru dobijanja građevinskih dozvola i drugih papira za izgradnju turističkih objekata, kako u Brzeću tako i na ”Srebrncu“ i ”Jarmu“ na Kopaoniku. Osim toga, ove godine iz opštinske kase izdvojili smo značajna finansijska sredstva za izgradnju trotoara i drugih infrastrukturnih objekata u Brzeću, što će nesumnjivo doprineti modernizaciji ovog turističkog centra u koji iz godine u godinu hrli sve veći broj domaćih, ali i stranih turista - kaže predsednik Šljivić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar