Cene stanova na Kopaoniku u blagom padu

Cena stambenog prostora na Kopaoniku blago je pala, pa je u odnosu na prošlogodišnjih 1.100 evra, ove godine u proseku potrebno 998 evra za kvadrat.

Nije jeftino, ali nije ni nedostupno, jer stan od oko 30 kvadrata možete da kupite i za 22.000 evra.
Ponuda, potražnja i prosečne cene

Tržište nekretnina na Kopaoniku i u okolnim mestima jednom rečju – cveta. Kupuju ljubitelji zimovanja, ali i oni “letnji tipovi”, jer to posmatraju kao investiciju koja ne može biti loša. Naime, reputacija ove planine je da je tražnja za smeštajem u sezoni konstantno iz godine u godinu veća od ponude. To znači da su hoteli puni, za mnoge i preskupi, pa su mnogi prinuđeni da idu u privatan smeštaj, a to je vaša šansa, jer je prosečna cena dnevnog izdavanja stana od oko 30 kvadrata oko 50 evra.

Cene variraju i sada je trenutak povoljan,prosečna cena kvadrata na Kopaoniku 998 evra, umesto prošlogodišnjih 1.112 evra.

Najskuplji deo su Sunčani vrhovi. Tu je u proseku za kvadratni metar potrebno odvojiti 2.140 evra, što je čak 600 evra manje nego prošle godine u ovo vreme.

Cenu drže i Kraljevi čardaci, gde je cena kvadrata u proseku 1.025, umesto prošlogodišnjih 1.233 evra, dok je prosečna cena kvadrata u centru ove planine 1.910 evra, znatno skuplja u odnosu na prošlogodišnjih 1.250 evra potrebnih za kvadrat u ovom delu planine, ali to sve zavisi od onoga što je trenutno u ponudi.

Za kvadrat u Treski u proseku je potrebno odvojiti 1.223 evra, dok je prošle godine bilo potrebno 1.091 evra.

U Brzeću je prosečna cena 714 evra, a prošle godine je bila 952 evra, dok je u Sunčanoj dolini za kvadrat sada potrebo 758 evra, naspram prošlogodišnjih 733 evra.

Kad se podvuče crta, to znači da za vam za stan od oko 30 kvadrata treba između 22.000 i 82.000 evra, sve zavisno od gradnje, lokacije, opremljenosti nekretnine.

Logično, skuplji je kvadrat bliži centru, dok za male pare može da se nađe veći stan u okolnim varošicama.

Trenutno najviše u ponudi stanovi od 24 do 44 kvadrata

Cene su takve da možete, recimo, da kupite stan u Kraljevim Čardacima i to dupleks od 54 kvadrata za 33.000 evra. Istovremeno, stan u Brzeću od 25 kvadrata košta gotovo isto, 29.900. Zapravo, listajući Halo oglase možete naići i na ponudu „za svaki džep“.

Za onaj dublji džep, na primer, u ponudi je stan od svega 34 kvadrata u vili Bjanka, ali budući da se ta vila nalazi u srcu planine na glavnom putu i da je lepo opremljena, taj stančić košta 92.000 evra.

Stan u vili Gorica još je skuplji, a čak je i manji, pa je za njega potrebno izdvojiti više novca, 105.000 evra. Vila Gorica je, kako piše, smeštena odmah pored Hotela Grand i Hotela Grej, što je veoma atraktivna lokacija, a ima lift, kablovsku, centralno grejanje, a stan je na četvrtom spratu od ukupno pet spratova.

Oni sa plićim džepom mogu da razgledaju, na primer, Brzeće, Kraljeve Čardake i slične lokacije, gde kvadrat, plus-minus, košta oko 1.000 evra, a nekad i manje, zavisno od opremljenosti stana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar