“Stan na dan” ozbiljan konkurent hotelima

Da li se i vi, prilikom odlaska na putovanje, tradicionalno, odlučujete da prenoćite u hotelima i hostelima? U poslednje vreme, međutim, sve je veći broj ljudi koji smeštaj pronalaze u privatnim apartmanima putem interneta. To definitivno može biti povoljnija opcija, ali na šta bi u tom slučaju, prilikom onlajn rezervacije trebalo da obratite pažnju, kako ne biste imali dodatnih troškova?

Smeštaj po principu stan na dan, poslednjih decenija postao je ozbiljan konkurent hotelima, hostelima i apartmanima koji su uveliko deo turističke ponude svakog većeg grada. Zbog dosta povoljnijih cena, mogućnosti da se tačno vidi prostor u kom će se boraviti, velikog broja recenzija, baš onog smeštaja koji želi da se iznajmi, sve više je Novosađana koji na taj način putuju. Razlog više je i osećaj kao da ste kod svoje kuće.

Stan za dve osobe, u recimo Parizu, možete pronaći i za manje od 20 evra, ali prilikom rezervacije vrlo je bitno da obratite pažnju šta je sve uključeno u tu cenu. Boravišne takse, usluge čišćenja i drugi eventualni troškovi, ne moraju biti deo ponude, pa je oglas potrebno pročitati detaljno. Jedan od načina da budete sigurni u smeštaj koji rezervišete su recenzije, odnosno, iskustva drugih putnika.

Ovakva turistička ponuda, prilagođena je različitim potrebama, pa je sa razlogom sve popularnija među turistima. Koliko je napredovala, govori činjenica da najveći onlajn sistem za iznajmljivanje smeštaja - Airbnb, danas vredi oko 30 milijardi dolara, što je više od čuvenog lanca hotela Hilton.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar