Tržište snizilo cenu kirije

Ponuda stanova na prodaju koja je u konstantnom porastu ne ide na ruku stanodavcima koji su primorani da spuste cenu kirije.

U novosadskim agencijama za nekretnine, koje posreduju i kod iznajmljivanja stanova, kažu da su slabija potražnja u letnjim mesecima i skuplje održavanje uslovili da iznajmljivanje stana bude jeftinije do 20 odsto.

Menadžer prodaje u agenciji "Haus nekretnine" Saša Kragulj ističe da se čak i stanovi, koji su se nekad rezervisali preko leta za studente, sada ne iznajmljuju pre oktobra. Kragulj dodaje da je interesovanje za stanove veće kvadrature i dalje najslabije, zbog visokih troškova za komunalije. "Na Limanima ili Novom naselju mogu da se iznajme namešteni trosobni stanovi za svega 200 evra. Cena rentiranja nameštenih jednoiposobnih stanova na Grbavici, Bulevaru i u centru je oko 180, a garsonjera oko 140 evra", navodi naš sagovornik.

Novosađanin Boško K. kaže za 021 da je do nedavno za namešten stan od 28 kvadrata u Hadži Ruvimovoj ulici dobijao 135 evra, a da ga sada izdaje za tek 110. Kaže da su potencijalni stanari upoznati sa krizom na tržištu i da se bahato ponašaju kada zovu uslovljavajući ulazak u stan niskom cenom. A opet, svako čekanje na izdavanje tera stanodavca u minus jer računi redovno stižu.

Grbavica, Bulevar i centar tradicionalno su najtraženije lokacije i za njih se mahom opredeljuju đaci i studenti. Međutim, u poslednje vreme primećeno je veće interesovanje za stanove na Novom naselju, čemu su doprinele niže kirije nego u ostalim delovima grada i veliki broj novootvorenih radnih mesta na Bulevaru kneza Miloša i u Industrijskoj zoni.

Po informacijama iz agencija za nekretnine, prodaje stanova je potpuno stala. Danas je na mnogim lokacijama cena kvadrata i upola niža u odnosu na pre tri godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar