Ponuđeno zemljište za gradnju novog stambenog naselja u Leskovcu

Leskovac je počeo da stvara mogućnost za nicanje novih stambenih naselja u gradu, a gradski većnici su usvojili Odluku o raspisivanju oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Samo u naselju Dubočica, koje je najveće stambeno naselje, nema izgrađene nove zgrade u poslednjih 40 godina.

Po predlogu gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju, novo stambeno naselje bi moglo da se izgradi u naselju Rade Žunić i u nastavku Dubočice 2.

U naselju Rade Žunić, oko stočne pijace, gde ima najviše parcela po broju, ali nisu najveće po površini, planirano je, po predlogu proširenje za gradnju stambenih kuća. U Dubočici, prazna površina iza takozvanih 'crvenih zgrada' planirana je za izgradnju novih stambenih višespratnica.

- Te parcele stavljamo na tržište i ko kupi parcelu imaće pravo da gradi u skladu planskim dokumentom. Za to će biti organizovana javna licitacija koja je zakazana za 5. septembar - istakao je direktor Direkcije Milenko Milenković.

- Poenta je da neko može da dođe do gradskog zemljišta koje nam nije potrebno, a grad će od toga uzimati prihode. Za tu izgradnju će grad raditi i naplatiti komunalno opremanje i naplaćivaćemo porez na imovinu u dugom vremenskom periodu. Do sada smo na tim lokacijama imali smao troškove. Na njima smo čistili divlje deponije i održavali ih - naglasio je Milenković.

Programom otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini obuhvaćene su 6 različite lokacije koje su nakon ispitivanja od strane stručnih nadležnih službi ocenjene kao adekvatne, imajući u vidu njihov položaj, površinu, namenu, udaljenost od zdravstvenih, školskih, državnih i ostalih ustanova i institucija.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar