Pad prodaje stanova u Kragujevcu

Do pre dve godine u Kragujevcu je tražnja za novim stanovima bila veća od ponude, ali se situacija zbog ekspanzije stanogradnje preokrenula od 2009. godine

Najtraženiji su i dalje jednosobni stanovi, a iako su cene u stalnom padu tražnja je manja.

U kragujevačkom naselju Radnička kolonija do maja bi trebalo da bude završen kompleks "Smolvil" površine oko 30.000 kvadratnih metara. Iako u kompaniji "Nelt" ne žele da otkriju koliko je od 360 stanova prodato, kažu da su zadovoljni i prodajom i interesovanjem.

Za razliku od optimističkih očekivanja kompanije "Nelt", u kragujevačkim agencijama za promet nekretnina kažu da situacija na terenu ne obećava.

Vlasnik agencije „Milićević“ Radiša Milićević kaže da je ponuda veća od tražnje i da postoji opasnost od prezasićenja tržišta. Cene su u konstantnom padu od 2009. godine, kada je kvadrat novogradnje u Kragujevcu koštao rekordnih 1.500 evra.

Iako bi se reklo da su kupci, s obzirom na cene, u prednosti, da prodaja nekretnina ne cveta potvrđuju i u kragujevačkoj agenciji „Taš“. Otežavajuća okolnost je, kažu u ovoj agenciji, i to što građani sve ređe podižu stambene kredite.

U kragujevačkim agencijama za promet nekretnina tvrde da im se sve više investitora obraća sa ponudama za prodaju gotovih stanova, ali i onih u izgradnji, što ranije nije bio slučaj. Dodaju još i da je sve veći broj sporova koje građani vode protiv investitora zbog nepoštovanih rokova za završetak radova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar