Odaberite nameštaj uz pomoć arhitekte

Posle dugog razmišljanja konačno ste odlučili da je vreme da promenite nameštaj. I tako, salon za salonom, sve vam se dopada, ali opet, deluje da je svuda ista ponuda. U pomoć ste prizvali internet i strane časopise, ima dobrih komada i ideja, ali je pitanje koliko danas u Srbiji možete da ispunite želje ovog tipa.

U salonima nameštaja su najčešće formirani standardni, klasični ambijenti dnevne ili spavaće sobe, trpezarije, pa se zato može učiniti da su svuda iste ili slične ponude. Delimično ste u pravu, pošto nije redak slučaj da različiti saloni samo distribuiraju proizvode istih proizvođača pod drugim imenima.

Ipak, treba razumeti da se formiranje standardnih ambijenata radi kako bi se što većem broju kupaca dočaralo šta određeni proizvođač nudi. Ukoliko ništa što je ponuđeno ne odgovara vašim potrebama, pitajte prodavca šta još može da vam preporuči ili da vam pokaže katalog sa proizvodima koji nisu izloženi.

Kada su u pitanju veliki saloni, u kojima su često zaposlene arhitekte, ne oklevajte da zatražite njihovo mišljenje i savet. Pomoći će vam da, možda iz drugog ugla, sagledate svoje želje i potrebe. Za to je potrebno da precizno izložite svoje zahteve da biste dobili pravi savet.

Objasnite kakva je namena komada koji tražite, u kakav ambijent ga treba uklopiti, kolikim prostorom raspolažete. Sve su ovo informacije koje bi trebalo da pomognu onome ko vas savetuje da zajedno sa vama izabere što praktičniji nameštaj.

Veliku ulogu u izboru svakako igra i cena, pa se može dogoditi da ste u proizvodnom programu stranog, renomiranog proizvođača nameštaja našli baš komad koji vam je potreban, praktičan, lep, kvalitetan, ali po ceni - neprihvatljiv. Savet je da taj komad nameštaja dobro pogledate i da se posavetujete sa stručnjakom gde biste mogli da potražite nešto slično, ali po prihvatljivijoj ceni.

Ako niste zadovoljni ponudom u salonima, uvek se možete okrenuti nekom ko će vam nameštaj napraviti. Ovo je izuzetno praktično ukoliko tražite, na primer, nov plakar ili kuhinjske elemente, pošto će komad po meri u svakom slučaju biti najbolje rešenje.

Naravno, postoje proizvođači koji se bave projektovanjem i proizvodnjom nameštaja koji velikim varijetetom elemenata mogu da se uklope u svaki ponuđeni prostor, ali je to slučaj najčešće sa inostranim firmama čija roba uglavnom nije jeftina. Ukoliko vam cena ne predstavlja problem, okrenite se izboru takvih komada, pošto dobro ukopljeni umnogome doprinose povećanju kvaliteta životnog prostora.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar