Nema preprodaje stanova na Voždovcu

Do sada se za manje od 5.000 stanova koji treba da se grade na Voždovcu prijavilo više od 8.000 zainteresovanih

Svi oni koji su mislili da će moći da kupe stan po nižoj ceni i kasnije ga preprodaju po višoj prevarili su se!

Reč je o gotovo 5.000 stanova koji treba da budu izgrađeni na Voždovcu, a čija će prodaja početi kada Građevinska direkcija Srbije dobije građevinsku dozvolu za izgradnju. Do sada se za stanove prijavilo više od 8.000 građana!

- Građani koji su dostavili svoje podatke Građevinskoj direkciji Srbije unose se u bazu podataka prema datumu prijave, tako da ćemo ih tim redosledom i pozivati kad se steknu uslovi za sklapanje kupoprodajnih ugovora - rekao je za Kurir Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije, dodajući da će prodaja pomenutih stanova početi kada Direkcija dobije građevinsku dozvolu za izgradnju, koju očekuju krajem oktobra.

On dodaje da je, kako bi se sprečila malverzacija zvana „kupi jeftino - prodaj skuplje“, donesena i posebna uredba!

- U njoj piše da se ovi stanovi ne mogu davati u zakup niti otuđiti u periodu od pet godina od stupanja kupca u posed predmetnog stana, kao i da ne postoji mogućnost kupovine više od jednog stana, pa čak i kad su supružnici u pitanju - upozorava naš sagovornik.

Iako je za pomenute stanove zainteresovano dvostruko više građana, Grujić navodi da se ne zna koji će procenat njih moći da kupi stan i da se građani još uvek mogu prijavljivati.

- Ne možemo sa sigurnošću znati koji procenat njih će zaista kupiti stan, pošto će najveći broj finansirati kupovinu stana putem kredita koji treba da realizuju s poslovnim bankama. Zbog toga je poslovna odluka menadžmenta Direkcije da se i dalje vrši evidencija zainteresovanih građana - objasnio je direktor Građevinske direkcije Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar