KRALJEVO: Na tržištu nekretnina najtraženija starija gradnja!

Promet nekretnina u Kraljevu tokom prošle godine uglavnom je bio zasnovan na kupoprodaji stanova u stambenim zgradama starije gradnje, u kojima se cena po kvadratnom metru kretala od 350 do 700 evra, a kupci su se mahom odlučivali za stambene kredite.

- Kada kažemo kupci, uglavnom mislimo na građane koji su zaposleni u državnim i javnim preduzećima koji mogu sebi da priušte otplatu stana na kredit, a sve više je i povratnika iz inostranstva koji nekretnine plaćaju u gotovom novcu, kažu nam u jednoj od agencija za promet nekretnina.

Prema rečima prodavaca nekretnina, građani više kupuju stanove nego kuće, jer kuće predstavljaju veliki izdatak i zahtevaju stalna ulaganja, dok sa stanovima to nije slučaj. Najčešće se kupuje starija gradnja, koja je i najtraženija na tržištu, jer kupci smatraju da “ono što je izgrađeno u vreme SFRJ i dalje je najkvalitetnije u ponudi“.

- Posle nekoliko godina stagnacije u Kraljevu se u poslednje vreme ponovo gradi na nekoliko lokacija u užem i širem delu grada i tu stvari idu na bolje, a cena kvadrata u novoj gradnji kreće se od 800 do 1.100 evra, u zavisnosti od lokacije i veličine stana, i ima zainteresovanih kupaca, kažu prodavci nekretnina.

Treba napomenuti i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nedavno izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju prvih 200 stanova u Kraljevu za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti, na lokaciji Voćareve livade u naselju Ribnica, a početak gradnje najavljen je već za proleće.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar