Nekretnine na Zlatiboru tražene

Interesovanje za kupovinu nekretnina u strogom centru Zlatibora, kao i za kupovinu zemlje u okolini te planine, ne jenjava.

Cene stanova u Užicu kreću se od 400 evra u prigradskim naseljima do 900 evra, koliko košta kvadrat stana sa centralnim grejanjem u centru grada, dok na Zlatiboru cena kvadrata u apartmanima u naseljima Zova i Potoci iznosi 1.100 evra, a u najatraktivnijim Kraljevim konacima je tri hiljade evra.

Cena kvadrata na lokaciji Palisad je 1.700 evra, a u širem centru Zlatibora kvadrat košta dve hiljade evra.

Na najatraktivnijim lokacijama na Zlatiboru cena ara zemlje je 10 hiljada evra, u Čajetini tri hiljade evra, a ar zemlje na seoskim imanjima na Zlatiboru je oko 2.500 evra.

Investitori na Zlatiboru su uglavnom ljudi koji prave objekte ili ih spremaju za dalju prodaju, a najčešće su iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i iz Rusije.

U sferi njihovog interesovanja su velike parcele za hotele, a u Smiljanskim zakosima na Zlatiboru ovih dana je jedan Rus kupio tri hektara zemlje od zemljaka Rusa koji namerava da tu sagradi turističke objekte.

U blizini Čigote srpski biznismen je kupio 30 hektara zemlje i namerava da sagradi etno-selo, piše lokalna štampa.

Na Zlatiboru se trenutno odmara oko 12 hiljada turista, dok je u tom planinskom centru tokom novogodišnjih praznika boravilo oko dvadesetak hiljada turista dnevno.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

2 komentara na “Nekretnine na Zlatiboru tražene”

  1. branka kulbicki says:

    zlatobore volim , moja sume ,staze…..

  2. branka kulbicki says:

    volim te moj zlatibore ….priroda je moj zivot!!!

Ostavi komentar