KOLIKO KOŠTA BEG U PRIRODU Vikendice pored Dunava samo 12.000 evra, a na Zlatiboru skuplje nego STAN U BEOGRADU

Sa lepim vremenom i praznicima pred nama, uvek dolazi ideja da se što više vremena provodi u prirodi. Tako neretko razmišljamo o tome i gde bismo mogli da kupimo neki jeftin plac ili vikendicu, zavučenu u šumu ili pored reke.

Oni kojima prepoznatljivost lokacije nije od presudnog značaja, vikendice mogu naći i za svega nekoliko hiljada. Ipak, one koje se nalaze u blizini poznatih srpskih odmarališta cena nije ništa niža nego u prestonici i drugim većim gradovima.

Kosmaj

Ova planina blizu je Beogradu, ali opet dovoljno daleko da se sklonite od gradske gužve. Istražujući po sajtovima koji se bave prodajom nekretnina i placeva može se zaključiti da se ar placa prodaje u proseku od 350 do 800 evra.

Placevi se većinom prodaju blizu vrha planine što je od Mladenovca udaljeno nekih 15-ak kilometara.

Što se tiče cena vikendica, one imaju nešto širi raspon, naravno u zavisnosti od stanja vikendice i pozicije. Tako, za vikendicu od 150 metara kvadratnih, sa tri sobe, vodom iz bušotine, strujom i telefonom, potrebno je da izdvojite 47.000 evra.

Manje kuće do 60 kvadratnih metara na ovoj planini možete kupiti i za 16.000 evra, dok one ekskluzivnije i veće idu i do 90.000 evra.

Blizu Dunava

U poslednje vreme vrlo je popularno uzeti plac ili kuću blizu obale Dunava. To je naročito interesantno imajući u vidu da se sela koja izlaze na ovu reku nalaze vrlo blizu Beograda, pa se stiže za čas i može biti zgodno i za nedeljno okupljanje uz roštilj, ali i za duži ostanak.

Cene placeva u Grockoj i Begaljici kreću se od 800 do 2.500 evra u zavisnosti od lokaliteta, dok oni sa druge strane Beograda u Belegišu i Surduku mogu se naći i za 200 evra za ar, dok im najviša cena ide do 1.500. Ipak, Novi Banovci koji su blizu imaju nešto višu cenu, zato što se nalaze tik uz autoput,a i bliže su Beogradu, pa ar placa košta u proseku oko 2.000, a može ići i do 4.000 evra.

Što se tiče kuća, vikendica i brvnara one se kreću u proseku od 12.000 evra, koliko je potrebno izdvojiti za malu vikendicu od 36 metara kvadratnih u Grockoj do velelepne vikendice na Dunavu u Belegišu sa kaminom, internetom i alarmom koja se prodaje za 148.000 evra.

Divčibare

Interesantno je da na Divčibarama, planini koja je uvek važila za veoma popularnu destinaciju u Srba, možete naći placeve koji su i manji od jednog ara i vrlo su pogodni za vikendicu. Cene su im niske, pa se tako kreću u proseku oko 1.000 evra za nešto više od pola ara.

Dobro je to da je većina u "ljutom kršu", kako pojedini navode uz oglas, pa su mir i tišina zagarantovani.

Sa druge strane, vikendice i brvnare su nešto skuplje, pa se u proseku kreću od 45.000 do 60.000 evra za 60 kvadratnih metara.

Zlatibor

Kako raste popularnost Zlatibora, tako rastu i cene placeva i vikendica. Ova planina je na drugom mestu po ceni kvadrata stanova u Srbiji, tako da svoje parče raja nećete platiti po niskim cenama.

Ako želite da budete u centru dešavanja, ar ćete morati da platite i do 25.000 evra, dok za one udaljene po nekoliko kilometara, poterbno je izdvojiti u proseku dod 2.000 do 4.000 evra.

Selo Sirogojno je isto popularno, ali sa nešto nižim cenama nego što je to slučaj tik uz jezero na Zlatiboru, pa kuću sa plaćem možete kupiti i za 15.000 evra, dok se vikendice na samom Zlatiboru ne mogu naći ispod 40.000 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar