Na Zlatiboru se gradi, bez obzira na krizu

Bez obzira na krizu, na Zlatiboru dosta privatnih investitora ulaže, grade se dva nova hotela, jedan će biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine, najavio je direktor "Turističke organizacije Zlatibor" Arsen Đurić, dodajući da je za narednu godinu planirana izgradnja još tri manja.

On je na Sajmu turizma u Beogradu, rekao i da je hotel "Palisad" izvršio kompletnu rekonstrukciju svojih smeštajnih kapaciteta, kao i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje "Zlatiborski konak", sa 222 apartmana.

- Za maj je planirano otvaranje auto-kampa na Zlatiboru, koji će biti kategorisan sa tri zvezdice, a već se nalazimo na mapi Kamping asocijacije Evrope i smatramo da ćemo na taj način, privući neke turiste koji do sada nisu dolazili na Zlatibor – kaže Đurić.

Auto-kamp će se nalaziti na Tić polju i imaće 54 parking prostora, a loklana samopurava nastoji da prati ta ulaganja sa izgradnjim novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza, a konačno će krenuti izgradnja gondole od centra Zlatibora do Tornika.

Očekujemo da će za godinu i po dana biti gotovo, naveo je on. Predstavnici Zlatibora su najavili da će se proširiti i sportski tereni, biće izgrađene još dve teretane na otvorenom, a u planu je i izgradnja još jedne sportske hale, tako da će Zlatibor postati prepoznatjiv sportski centar.

Oni su podsetili da je na toj planini podignut i novi Kongresni centar, a obnovljena je i crkva brvnara u Jablanici, tako da će se postojeći izlet do Tornika, sada produžiti do Jablanice.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar