Luksuzne apartmane nude i za 800.000 evra

Luksuzni stambeno-poslovni kompleks, koji će u junu početi da se gradi na Limanu III, radiće se po arhitektonskom rešenju arhitektonskog biroa „M plus” iz Novog Sada, čiji je projekat pobedio na međunarodnom konkursu.

Pored stanova, kancelarija i podzemne garaže, budući objekat na uglu Šafarikove i Narodnog fronta imaće i bazen, saunu, sobu za masažu, teretanu i spa centar. Mada izgradnja još nije počela, deo stanova u ovom prestižnom centru nazvanom „Park siti” je već unapred prodat, kako piše Blic.

Sem poslovnog i kancelarijskog prostora, u „Park sitiju” će biti sagrađeno 230 luksuznih stanova i apartmana veličine od 60 do 400 kvadrata. Prema rečima investitora iz holandske kompanije „Vondel kapital”, određeni broj stanova dat je u pretprodaju za 1.700 evra po kvadratu, dok će se po završetku gradnje kvadrat prodavati po 2.000 evra. Za ovu sumu stanarima ovog kompleksa će na raspolaganju biti i spa centar sa bazenom većim od 100 kvadrata, solarijumom, sobama za masažu, saunom i teretanom. Pored privilegovanih rezidenata, ti sadržaji će, obećavaju investitori, biti dostupni i „običnim smrtnicima” koji nemaju toliko novca da kupe stan ili poslovni prostor u „Park sitiju”.
Lokali i kancelarije u kompleksu će, odlučili su investitori, biti izdavani na najmanje pet godina, uz obavezu da se zakupi najmanje 100 kvadrata, a na zakupninu će uticati namena, spratnost i veličina poslovnih prostora. Ako neko želi da kupi lokal u „Park sitiju”, za kvadrat će plaćati najmanje 1.750 evra. Kompleks će, po pobedničkom arhitektonskom rešenju, imati i podzemnu garažu sa 400 mesta, koje će se prodavati za 10.500 evra.
- Arhitekta se trudio da rešenjem zadovolji građane ovog dela grada i da smanji nivo buke i zagađenja izgradnjom garaža u podzemlju, što je investitor i uzeo u obzir prilikom odabira najboljeg rada na konkursu - kaže Silvija Stanišić, zadužena za odnose sa javnošću ispred „Vondel kapitala”, dodajući da će garaže u „Park sitiju” moći da kupe i oni koji ne poseduju nekretninu u kompleksu.
Kako bi zagarantovao kvalitet gradnje, investitor je angažovao britansku kompaniju „Mejs”, prestižnu svetsku firmu za nadziranje načina rada i poštovanja rokova. Ta britanska kompanija je u Srbiji već upravljala izgradnjom beogradskog „Delta sitija” i Univerzitetskog naselja u Novom Beogradu.

Zakupili plac na 80 godina
Holandska kompanija „Vondel kapital” je plac na Limanu III zakupila na 80 godina za pola milijarde dinara. Osnovna delatnost ove kompanije je ulaganje u nekretnine u Holandiji, a odskora i na području Novog Sada, gde su bili suinvestitor u izgradnji poslovne zgrade na Trifkovićevom trgu 6. Ova zgrada, sagrađena i useljena za osam meseci, dobitnik je i nagrade za arhitekturu „Ranko Radović” za najbolji novoizgrađeni objekat u 2007. godini.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar