Kupci hoće kvalitetnu gradnju i precizne rokove

Nekvalitetna stolarija, nedostatak centralnog grejanja, nepostojeća povezanost na gradski toplovod, manjak zvučne izolacije, neuređene zajedničke prostorije, parket lošeg kvaliteta, slaba opremljenost kupatila i nedostatak parking mesta najslabije su tačke zgrada sazidanih u poslednjih 20 godina, što pokazuje i istraživanje koje je sprovela agencija „Ninamedia“.

Istraživanje pokazuje da se sedam odsto od ukupnog broja anketiranih požalilo da je imalo problema sa investitorima. Ispitanici su se žalili uglavnom na probijanje rokova useljenja ili neisplaćivanje kamate zbog kašnjenja gradnje, a bilo je i slučajeva u kojima su investitori i više puta prodali isti stan.

Negativna iskustva sa određenim investitorima, uticala su da mnogi kupci postanu sumnjičavi, pa se često odlučuju da sačekaju završetak radova na objektu da bi kupili nov stan. Mogućnost izbora sprata ili položaja stana u objektu tada je često ograničena jer su najbolje lokacije stanova već zauzete. Sa sruge strane, ima i brojnih primera kvalitetne i pouzdane gradnje i investitora koji uprkos ekonomskoj krizi poštuju rokove i kvalitet gradnje. Takav je primer Galerija apartmana u Francuskoj ulici 50 na Starom Dorćolu. Građevinski standardi po kojima kompanija Okean Atlantik Internacional izvodi ove radove podrazumevaju visok proveren kvalitet koji uključuje fasadni sendvič zid sa termo izolacijom, međuspratnu konstrukciju sa zvučnom izolacijom, podove od prvoklasne uvozne keramike u zajedničkim prostorijama i toaletima, kuhinjama i ostavama, kao i parketom prve klase u drugim prostorijama.

U cilju unapređenja bezbednosti stanara, ovaj stambeno-poslovni kompleks priključen je na daljinski sistem grejanja, poseduje elektro-liftove koji opslužuju sve nivoe uključujući i garažu, kao i posebni generator koji obezbeđuje električnu energiju za funkcionisanje liftova i u slučaju nestanka struje.

Cela garaža je pokrivena video nadzorom koji je pod budnim okom čuvara 24 časa dnevno. Iza zgrade će, u saradnji sa nadležnim službama Beograda, biti izgrađen park na oko 16 ari sa igralištem za decu, koji će stanarima pružiti mesto za prijatan odmor i relaksaciju.
Kompanija Okean Atlantik Internacional, koja upravlja projektom, pored nadzora kvaliteta i kontrole rokova, obezbedila je i niz pogodnosti pri uređivanju prostora, popuste na belu tehniku, nameštaj, tepihe, itd.

Dok se kod većine investitora, svaka interakcija sa kupcem završava potpisivanjem ugovora i plaćanjem, ova kompanija o svojim kupcima brine i kada oni ispune svoj deo obaveza prema njima.

Oni nude asistenciju pri rešavanju svih administrativnih poslova što za mnoge predstavlja pravu noćnu moru. Prenos, uknjižavanje, prijave, zahtevi za ADSL-om, itd. za mnoge znači gubitak od nekoliko nedelja vremena ili beskonačno odlaganje obaveza, što može biti i zakonski kažnjivo.

­ Želimo da i nakon završene prodaje zadržimo visok standard usluge i nastavimo brigu o svojim kupcima. Završna faza se odvija po planu i kako se objekat privodi kraju sve je veće interesovanje kupaca. Svetska ekonomska kriza i opadanje kreditnih aktivnosti banaka uticali su na prodaju, ali uočavamo da taj uticaj opada i da kupci sve češće daju prednost novoj nekretnini na dobroj lokaciji nego precenjenim stanovima na periferiji u zgradama starim više od 20 godina ­ kaže Aleksandar Zavišić, generalni menadžer firme Okean Atlantik Internacional.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar