Koridor 10 pri kraju

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić u prvoj zvaničnoj poseti jednoj lokalnoj samoupravi od kako je postao ministar najavio je nakon sastanka sa gradskim rukovodstvom završetak Koridora 10, ali nije želeo da licitira rokovima.

- Za Vladu Srbije ovaj kraj je strateški bitan i važno je ulagati u infrastrukturu kako bi ljudi ostali da žive ovde. Auto-put je ogromna šansa za ovaj kraj, jer to nije samo saobraćajnica već i osnova za ekonomski razvoj ovog kraja - istakao je ministar Antić. - Nije cilj da licitiramo rokovima, već da stvorimo ambijent u kome će sve funkcionisati u cilju završetka velikih infrastrukturnih projekata. Potrošeno je previše vremena i došao je red da se na celu stvar oko Koridora stavi tačka na tu decenijsku priču.

Prilikom obilaska gradilišta na Koridoru kod sela Neradovac ministar Antić je rekao da postoje problemi oko finansiranja dela auto-puta iz "Helenik plana", ali je istakao da će oni biti prevaziđeni. Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović , koji je u društvu ministara obilazio deonice u izgradnji, rekao je da su prihvaćene sugestije meštana Neradovca i najavio izmene projekta koje će podrazumevati dogradnju autobuskih stajališta. Prema njegovim rečima, ova deonica Koridora 10 zvanično će biti otvorena za 10-15 dana.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić upoznao je ministra saobraćaja sa problemom nelegalne eksploatacije peska na jugu Srbije, zbog koje, kako je kazao, sve više propada saobraćajna infrastruktura duž toka Južne Morave. Kako se čulo na sastanku u ovom kraju je učestala nelegalna eksploatacija peska koji se koristi na Kosovu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar