Kvadrat stana u Srbiji za 300 i 350 evra! Najavljena velika promena

Vučić je u obraćanju medijima kazao da će država posebno stimulisati subvencijama za kupovinu stanova za one pripadnike snaga bezbednosti van Beograda, Novog Sada i Niša.

- Davaćemo značajno niže cene u Prokuplju, Vranju, Požarevcu i mnogim drugim gradovima koji nisu Beograd, Novi Sad, Niš, posebno Beograd. Videćete, kvadrat će biti i za 300 i 350 evra - naveo je Vučić.

Vučić je najavio da će do 1. maja početi izgradnja stanova u sedam gradova Srbije u okviru prve faze u kojoj će biti izgrađeno 8.086 stambenih jedinica.

Najpre će početi gradnja u Vranju i Nišu, u narednih mesec dana, a zatim do 1. maja i u Kraljevu, Kragujevcu a zatim kreće Novi Sad i Beograd. A biće kasnije i u Leskovcu, Čačku, Kruševcu, Valjevu, Prokuplju, Priboju i još nekim gradovima.

Vučić je kazao da su danas na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić definisana sva ključna pitanja oko stanogradnje za pripadnike službi bezbednosti a to su vojska, policija, BIA i Ministarstvo pravde i naveo da je prijavljenih za rešavanje stambenog pitanja ukupno 23.423.

U Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, u Nišu 2.400, Novom Sadu 2.051, a u Beogradu 1.000 stanova, rekao je Vučić i dodao da je lokacija za Beograd izabrana.

- U Beogradu će biti 1.000 stanova u prvoj fazi, na jednoj izuzetnoj lokaciji u Zemunu, kod lakat krivine. Izvanredna lokacija, nisu pripadnici službi bezbednosti dobili nešto što je nižeg kvaliteta lokacije - navo je Vučić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar