U oktobru počinje gradnja 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinske dozvole za prvih 375 stanova koji će se graditi za snage bezbednosti u Nišu i Vranju, a u čiju će izgradnju biti uloženo 1,4 milijarde dinara, izjavila je potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

- U narednih desetak dana će biti rapisan javni poziv za izvođače radova, i ukoliko sve bude išlo uobičajenim tokom, u oktobru bi mogla da počne izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti - rekla je Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi na pitanje dokle se stiglo sa izgradnjom tih stanova.

U Vranju će u prvoj fazi radova, kako je precizirala, biti izgrađene četiri zgrade sa 186 stanova, a u Nišu dve zgrade sa 190 stanova, ukupne bruto površine u oba grada oko 27.000 metara kvadratnih.

Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.

Dodala je i da je možda proces pripreme trajao nekoliko meseci duže nego što se prvobitno očekivalo, ali da je, ipak, reč o velikom projektu koji praktično obuhvata rad svih ministara i ministarstva u vladi, i mnogih drugih institucija, i koji će poslužiti kao šema za naredni period.

- Kada sam rekla pre izvesnog vremena da počinjemo novi investicioni ciklus, to nije podrazumevalo samo puteve i pruge koje počinjemo da gradimo, gde se procenjuje da će vrednost svega novog što budemo gradili u narednih pet, šest i sedam godina biti preko 7,8 milijardi evra, već i stanove za snage bezbednosti - rekla je Mihajlovićeva.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar