Kirija pala, sve više stanova za izdavanje!

U agenciji za izdavanje stanova kažu da su cene iznajmljivanja pale, jer je potražnja mnogo manja od ponude i da praznih stanova u Beogradu ima mnogo više nego ranije.

Interesovanje studenata za iznajmljivanje stanova i dalje je malo, ali očekuje se da će se povećati u septembru i oktobru. Cene su šarolike, pa je za 250 evra moguće iznajmiti i garsonjeru na Vračaru, ali i trosoban stan u Zemunu.

Najskuplje su, a ujedno i najtraženije, garsonjere i mali stanovi, posebno ukoliko se nalaze u blizini fakulteta, dok su znatno jeftiniji veći stanovi. Ipak, stanova je mnogo jer su brojni podstanari ostali su bez posla, pa su otkazali stanove i vratili se da žive kod roditelja, ili su našli skromniji smeštaj.

- Studenti još nisu počeli da se raspituju, a stanova u Beogradu ima mnogo više nego ranijih godina. Samim tim i cene su u padu, jer je potražnja mnogo manja od ponude. Tako garsonjere mogu da se nađu već za 150 evra, jednosobni za 200, jednoiposobni za 250, dvosobni za 300 evra, dok su luksuzni stanovi zadržali visoke cene – kaže Branka Todorović iz agencije za izdavanje stanova “Beostan”.

Zbog velike krize traže se sve jeftiniji stanovi u kojima može da živi nekoliko studenata. Agenti objašnjavaju da brojnim gazdama, to ne odgovara i da u svoj stan ne žele da prime više od dvoje mladih ljudi. Međutim, ono što za mnoge predstavlja problem jeste i to što najveći broj vlasnika stanova traži depozit u visini jedne kirije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar