Kapariše se 1.450 stanova

Potencijalni kupci, koji su među prvima rezervisali stanove u beogradskom naselju “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” na Voždovcu, tokom ove nedelje mogu da očekuju poziv iz Građevinske direkcije Srbije.

Prema rečima Dragana Grujića, direktora Direkcije, Ministarstvo odbrane, koje ima prioritet u izboru kvadrata na ime ustupljenog zemljišta, još nije izabralo željene stanove. Očekuje se da taj spisak bude prosleđen početkom nedelje, kako bi Direkcija mogla da krene sa prodajom preostalih nekretnina. Građani koji su zainteresovani za kupovinu biće pozivani po redosledu pristiglih prijava.

Nakon overe kupoprodajnog ugovora, kupci imaju rok od sedam dana da plate kaparu, koja iznosi pet odsto vrednosti nekretnine. Ostatak novca keš kupci treba da izmire u roku od 30, a kreditni u roku od 90 dana. Za prvih oko 1.450 stanova, od ukupno 4.578 koliko će se graditi na Voždovcu, Skupština Direkcije odredila je cenu od 1.250 do 1.290 evra po kvadratu uključujući i PDV. U zavisnosti od kvadrature, cena stanova na parcelama 6 i 7 ka naselju Kumodraž iznosiće od 1.250 do 1.280 evra, dok će u centralnom delu bivše kasarne na parceli 4 nekretnine biti nešto skuplje od 1.280 do 1.290 evra po kvadratu.

Inače, izgradnja na parcelama 6 i 7 počela je prošle nedelje pripremom terena za temelje prvih 499 stanova. U narednoj fazi, koja kreće za dve nedelje, počinje izgradnja još 952 stana. Izvođači radova su “Ratko Mitrović” i “Montera” iz Beograda i “Banković” iz Crne Trave sa kooperantima. Ti stanovi trebalo bi da budu završeni do marta 2012. a kompletno naselje do kraja te godine. Vojsci na ime ustupljene lokacije pripada 21 odsto izgrađenih kvadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar