Jednostavnija legalizacija u Novom Sadu

Novi Sad je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je maksimalno pojednostavio proceduru i snizio cene legalizacije, poručuju u Upravi za urbanizam. Tako da za prosečnu porodičnu kuću od 120 metara kvadratnih treba izdvojiti oko 9.500 dinara za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Sve što je bespravno građeno poslednjih deset godina obuhvaćeno je postupkom legalizacije, tako da je na teritoriji Novog Sada 37.558 nelegalno sagrađenih objekata. Prema podacima Uprave za urbanizam do sada je više od 97 odsto pozitivno izdatih odobrenja za legalizaciju. Iako je veliko interesovanje građana da legalizuju svoje objekte, najveći problem jeste postupak dobijanja potrebnih dokumenata.

Stupanjem na snagu novog Zakona i pojednostavljenom procedurom, građanima su potrebna četiri dokumenta, a legalizacija 50 metara kvadratnih kosta od 6.600 dinara u prvoj zoni do 185 dinara po kvadratu za rubne delove grada.

Takse za prikupljanje dokumentacije umanjene su od 30 do 75 procenata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Jednostavnija legalizacija u Novom Sadu”

  1. stanisicnedja says:

    molim vas recite mi treba da pocnem da pravim kucu na sprat ukupno neto povrsine 200 kvadratnih metara u novom sadu naselje klisa ulica drge garasanin predao je moj arhitekta sve dokumente pre vise od dva meseca skoro tri i nista jos nisam dobio o cemu se radi neznam i koliko ce da me kosta neznam

Ostavi komentar