“Energoprojekt” gradi stanove u Višnjici – Niče “Sunnyville” sa 215 stanova vredan 15 mil EUR

U prvoj polovini januara odobrena je građevinska dozvola za još jedan stambeni projekat, "Energoprojekt" u Višnjici gradi "Sunnyville".

Lokacija budućeg stambenog bloka nalazi se u okviru planiranog naselja Višnjičko polje, na neizgrađenoj padini prema Dunavu, s desne strane Slanačkog puta. Možda najvažniji adut ovog naselja jeste izuzetna pozicija sa otvorenim vizurama na Dunav.

Na parceli od 0,9ha nići će tri objekta sa po dve stambene lamele i 24.601 m2 bruto prostora, uključujući 215 stanova, 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. U parteru će biti dodatna parking mesta za goste.

Projekat je zamišljen u blokovskom konceptu, sa komforom niže spratnosti i pratećih sadržaja planiranih u prizemlju objekata. Pristup kompleksu i podzemnim garažama biće obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja i vezu sa Slanačkim putem.

Objekti su trospratni sa potkrovljem i komercijalnim sadržajem u delu prizemlja, stambene jedinice u prizemlju imaće privatne bašte. Na podzemnim etažama su garaže celom površinom ispod objekata, dok je u delu osnove predviđena druga podzemna etaža u kojoj su smeštene stanarske ostave. Posebna pažnja je data ekskluzivnim jedinicama sa direktnim pogledom na Dunav.

Stanovi su raznovrsne strukture, dominiraju dvosobni od oko 50 m2, a kao karakteristike objekta se ističu velike prozorske površine, pokrivene terase, visok standard energetske efikasnosti i karakteristika primenjenih materijala (fasadni sendvič zidovi), mogućnost zimskog grejanja pešačkih i kolskih pristupa itd.

Investicija se procenjuje na 15 mil EUR, izvođač je "Energoprojekt Visokogradnja". Radovi bi trebalo da počnu ovog meseca, a rok za završetak celog kompleksa je 16 meseci.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar