Budući Zonski centar diže cenu kvadrata na Limanu III

Na parceli preko puta parka na Limanu III, između Šekspirove i Narodnog fronta, holandska firma „Vondel kapital“ u junu počinje gradnju više od 30.000 kvadratnih metara poslovnog i kancelarijskog prostora, stanova, poslovnih apartmana i garaža. Porod ovog, u neposrednoj blizini (na uglu Narodnog fronta i Balzakove) gradi se još jedan poslovno-stambeni objekat koji će zajedno činiti Zonski centar Liman III.

PR „Vondela“ Silvija Stanišić izjavila je za „24 sata“ da ova firma planira da na ovoj lokaciji izgradi kompleks čiji će dizajn i kvalitet izvršenih radova, ugrađenih materijala i opreme postaviti najviše standarde gradnje na tržištu Novog Sada. Prema njenim rečima, u izgradnju ovog kompleksa biće uključen jedan od najpoznatijih svetskih arhitektonskih biroa.
- Međunarodni pozivni konkurs je u toku, izrada idejnog arhitektonskog rešenja planirana je za kraj februara, a početkom marta izbor pobednika konkursa i predstavljanje pobedničkog rešenja - rekla je Stanišićeva.
Nova građevina na Limanu III ide na ruku i stanarima ovog dela grada i poslovnom svetu. U agencijama za nekretnine predviđaju da će zbog ovog poslovno-stambenog objekta doći do novog skoka cene kvadrata stanova koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini jer se u istom kvartu već nalazi „Merkator“, a najavljena je, kao što ste već mogli čitati u „24 sata”, i gradnja još jednog velikog tržnog centra - kod stadiona (Delta siti). Upravo zbog toga, malo ko od stanara u blizini Limanskog parka želi da proda nekretnine. Cene kvadrata su ponovo porasle na Limanu III i kreću se od 1.300 do 1.700 evra.
Podsetimo, zemljište površine 9.280 kvadratnih metara je krajem decembra na 80 godina zakupila holandska firma „Vondel kapital“ za pola milijarde dinara. Završetak izgradnje čitavog objekta planiran je za nešto više od godinu dana, a svi zainteresovani više informacija o čitavom projektu mogu dobiti mejlom na: informacije@vondelcapital.com.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar