Neimari solidarni

Više građevinskih firmi aktivno se uključilo u pomoć poplavljenim područjima donacijama materijala vrednosti od više miliona dinara, a njihovi zaposleni angažovani su i na radovima za odbranu od poplava, saopštio je „Sindikat radnika građevinarstva IGM Srbije“.

Zaposleni u cementari „Lafarž“ iz Beočina u prethodna dva dana otpremili su 120 kamiona peska u vrećama i rinfuzi, vrednosti pet miliona dinara. Zaposleni u „Lafaržu“ su porodicama koje su u prihvatnim centrima poslali sredstva za higijenu, hranu i ćebad vrednosti 1,5 milion dinara.

Radnici i poslovodstvo cementare „Titan“ u Kosjeriću opredelili su po jednu dnevnicu zaposlenih, a u istom iznosu i poslovodstvo će uplati na račun Republike Srbije i lokalne samouprave Kosjerića jednaku sumu.

Zaposleni u građevinskom preduzeću PIM „Ivan Milutinović“ Beograd, takođe su bili angažovani u humanitarnim akcijama, i tokom prethodnih dana isporučili su pola miliona vreća s peskom za poplavljena područja, posebno za Obrenovac, Šabac, Sremsku Mitrovicu, postrojenja Termoelektrane „Nikola Tesla“ i Beograd. Kompanija „Ratko Mitrović“ iz Beograda je u svojim objektima u Dobanovcima obezbedila smeštaj za 120 postradalih u poplavama.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar