Broj građevinskih dozvola u prvom kvartalu 2017. veći za 120%

Srbija je u prvom kvartalu 2017. imala za 120 odsto više izdatnih elektronskih građevinskih dozvola nego u istom periodu prošle godine, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je uoči sastanka sa predstavnicima programa „Evropski progres'', koji sprovodi Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS) i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o reformi građevinskih dozvola i planske dokumentacije, rekla novinarima da se u Srbiji svaki mesec sve više izdaju građevinske dozvole.

Kako kaže, za velike objekte dozvole izdaje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i to u proseku za svega dva dana.

- Svaki mesec se beleži sve veći broj građevinskih dozvola, što znači veću vrednost građevinskih radova, bolje biznis okruženje i sve ono što je važno sa povećanje BDP- a zemlje - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je cilj da Srbija u narednom periodu bude među prvih 20 zemljama na „Doing business“ listi Svetske banke.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar