“Župa” prodaje odmaralište na Kopaoniku

Hemijska industrija "Župa" iz Kruševca oglasila je prodaju odmarališta na Kopaoniku, koje je odlukom Agencije za privatizaciju, na zahtev poslovodstva "Župe", izuzeto iz privatizacione imovine firme.

Odmaralište se nalazi u okviru turističkog naselja Sunčani vrhovi, a izgrađeno je 1988. godine. Obuhvata osam ari placa i 1.988 m2 poslovnog prostora sa pedesetak postelja, pratećim sadržajima i sopstvenim energetskim napajanjem.

Vrednost odmarališta, za koje će se pisane ponude primati do 13. februara, procenjena je na oko 3 mil EUR. Zastupnik akcijskog kapitala i generalni direktor "Župe" Miroljub Milojević rekao je juče (5. februar 2008. godine) da ne želi da govori o detaljima vezanim za prodaju odmarališta.

On je ranije najavljivao prodaju tog dela "Župine" imovine kao način da se okonča sudsko poravnanje sa BASF. Tom najvećem dobavljaču, "Župa" duguje oko 4 mil EUR, a isplatom duga kruševačka fabrika hlora i hemijskih preparata oslobodila bi se hipoteke na svoje nepokretnosti u Beogradu, Zrenjaninu, Kraljevu i Varvarinu.

U "Župi", koja bi početkom marta trebalo da se nađe na ponovljenoj tenderskoj prodaji, pre mesec dana je obustavljena proizvodnja hlora i ksantata, jer je, zbog duga od 10,2 miliona dinara, "Srbijagas" obustavio isporuku gasa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar