MK grupa odustaje od kupovine hotela Fontana?

Ukoliko se u narednih mesec dana ne raspiše tender za prodaju HTP "Fontana" u Vrnjačkoj Banji, "MK grupa" će odustati od kupovine, tvrde u ovoj kompaniji.

MK grupa" je pre četiri godine kupila tri hotela na Kopaoniku, a početkom godine započeti su razgovori sa predstavnicima opštine Vrnjačke Banje o mogućoj kupovini tri hotela HTP "Fontana".

- Mi smo zainteresovani za kupovinu i koliko smo ozbiljni govori podatak da je već namenjen budžet za investicije - kaže Nikola Avram, direktor "MK mauntain rizort". - Međutim, ukoliko se tender ne raspiše u narednih mesec dana, odustaćemo od kupovine HTP "Fontana" i novac namenjen ulaganja investirati u nešto drugo.

Upravo završena zimska sezona na Kopaoniku bila je jedna od najuspešnijih, jer je bilo 10 odsto više noćenja nego lane i zabeležena je 20 odsto veća zarada! "MK grupa" je najavila i dalje investiranje u ovaj zimski centar.

- Nažalost, opština Raška ne prati naš razvoj, jer i dalje barata sa starim planom detaljne regulacije - ističe Avram. - Nadamo se da će do kraja maja usvojiti novi PDR, jer smo 3,5 miliona evra namenili za 60 novih apartmana, kongresni centar, recepciju i velnes u hotelu "Anđela". Planirali smo da 15. juna počnemo sa radovima, ali nećemo graditi bez dozvole. Naš gazda ulaže u turizam, jer je ljubitelj skijanja. Novac od hotela se ne vraća toliko brzo kao kada se uloži u poljoprivredu.

I "Skijališta Srbije" planiraju da u centru ski-centra Kopaonik izgrade veliki parking sa skijašnicom, ali se i dalje čeka odluka opštine Raška. U ovaj projekat bi bilo uloženo sedam miliona evra, a u planu je i da se izgrade Krčmar i Gvodac, kao i dve bob-staze. Ukoliko se zbog rebalansa budžeta smanji novac za investicije u skijališta, to bi značilo da se trenutno neće širiti kapaciteti na Staroj planini, jer ni postojeći nisu iskorišćeni.

KOPAONIK

Kao Jadran zimska sezona na Kopaoniku, uprkos tome što je bilo malo snega, bila je jedna od najboljih! "Skijališta Srbije" prodala su 420.000 skijaških dana, a skijanja će, zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, biti do Đurđevdana! I u "MK grupi" su prezadovoljni time što su imali 120 dana sezone, na čemu može da im pozavidi većina gradova na Jadranu!

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar