U Beogradu sve više poslovnog prostora

Ovogodišnji porast novog poslovnog prostora u Beogradu najveći je u poslednjih nekoliko godina.

Preko 140 hiljada kvadratnih metara novog poslovnog prostora, tokom 2007. godine, izgrađeno je u Beogradu, što je najveća brojka od početka tranzicije u Srbiji, kaže se u istraživanju konsultantske kuće ”Colliers International“.

Ovo povećanje poslovnog prostora dovodi do pretpostavke da će spekulativni (bez unapred poznatog zakupca) poslovni prostor A i B klase dostići nivo od 485 hiljada do kraja godine, stoji u novom pregledu poslovnog prostora te konsultanske kuće.

Približno 65 odsto ponude locirano je u centralnoj poslovnoj zoni Beograda, 25 odsto u širem centru grada, a 10 odsto na periferiji.

Generalni menadžer ”Colliers International“, Jovica Jakovac, kaže da je potražnja za kvalitetnim poslovnim prostorom i dalje na visokom nivou.

”Stopa slobodnog prostora je u padu, 10 odsto na godišnjem nivou, pa očekujemo da se ovaj jak trend izgradnje nastavi i tokom 2008. godine.

“Ponosan sam na kvalitet istraživanja tržišta koje mi pravimo. To je veoma značajan dokument za naše klijente, za profesionalce u oblasti nekretnina i medija, a ujedno i značajan razlog da budemo prepoznati kao vodeći konsultanti u oblasti nekretnina u regionu jugoistočne Evrope“, kaže regionalni direktor ”Colliers International“ za jugoistočnu Evropu, Filip Bej.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar