U Beogradu niče zgrada koja će biti novi “biser arhitekture”

Stanovnici Lekinog brda u Beogradu mogu da se pohvale da u svom kraju imaju jedinstveni "biser" arhitekture, zgradu u okviru koje se bukvalno nalazi bandera javnog osvetljenja. Svi koji su prvo videli fotografiju pomislili su da se radi o klasičnoj fotomontaži, te da je nemoguće da je neko to u stvarnosti uradio. Međutim, ko ne veruje, može da se prošeta do Voždovca, do Lekinog ili Pašinog brda i objekta u Ulici Veselina Masleše 40.

- Dolaze ljudi, zastaju i s nevericom gledaju u višespratnicu u izgradnji. Kako i da ne gledaju, kada je zgrada bukvalno zarobila banderu - pričaju komšije.

Prolaznici mogu jasno da vide da je deo objekta, najverovatnije namenjen terasi, bukvalno izgrađen oko bandere, i to na takav način da ne remeti njeno funkcionisanje. Na samom gradilištu postoji tabla sa podacima o investitoru, projektantu, izvođaču radova, te roku za završetak - jul 2019. godine, što upućuje na zaključak da je, barem što se građevinske dozvole tiče, sve legalno.

Ovakvo rešenje nije predviđeno njihovim projektom jer u trenutku izrade ta bandera navodno nije postojala.

- Podnet je zahtev za izmeštanje bandere, ali nije bilo moguće odložiti početak gradnje. Kako smo informisani, bandera će najverovatnije biti skraćena, a možda čak i potpuno izmeštena - kažu projektanti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar