Tržište nekretnina u Srbiji doživeće veliku ekspanziju

Tržište nekretnina u Srbiji doživeće veliku ekspanziju, ocenio je danas ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je tržište nekretnina u Srbiji atraktivno i da su naročito velike mogućnosti ulaganja u nekretnine u procesu privatizacije.

Dinkić je podsetio da će kupovina pojedinih preduzeća s obzirom na imovinu koju imaju zapravo značiti ulaganje u nekretnine, navodeći kao primere preduzeće "Progres" čija se privatizacija priprema, hotele "Slavija" i "Šećeranu Beograd", čiji će se kupac ugovorom obavezati da izmesti fabriku iz užeg centra grada.

Postoje i mogućnosti za ulaganja u izgradnju turističkih objekata na Staroj planini i Paliću, kupovina banjskih lečilišta, čija je privatizacija nedavno pokrenuta, i prodaja imovine "Geneksa" u Begradu i na Kopaoniku.

"Pokrenuta je inicijativa za privatizaciju banje 'Merkur' iz Vrnjačke Banje i Banje Koviljače i ideja je da te banje zadrže program lečenja koje će finansirati Republički fond zdravstvenog osiguranja kao i modernizaciju objekata", naglasio je Dinkić.

Dinkić je rekao da i dostignute cene prilikom prodaje pojedinih nekretnina govore o potencijalu koji leži u tom sektoru, navodeći kao primer prodaju lokala "Jugoeskporta" (32.000 evra po kvadaratu) i Robne kuće Beograd (360 miliona evra).

Ministar je naveo i da rastu strane direktne investicije i da će "Srbija ako nastavi put ka EU i otvorenoj privredi investicije kretati od tri do pet milijardi evra, od čega će jedan deo sigurno otići u sektor nekretnina".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar