Stanovi na Novom Beogradu sve skuplji

Kako piše "Politika" stanovi na Novom Beogradu su sve skuplj. Odličan plan i program razvoja daje rezultate. Strani investitori smatraju ga biznis centrom regiona, a, zahvaljujući kvalitetnoj gradnji i dobroj infrastrukturi, postaje sve prijatniji za život.

Novi Beograd je nesumnjivo sve traženiji i sve prestižniji deo grada. Posle mnogo vremena postao je i lokacija poželjna za život o čemu svedoči i ogromna potražnja za stanovima, kao i rast cena kvadrata.

­ Mnogo toga je uticalo da Novi Beograd postane toliko interesantan i privlačan, ne samo za poslovni svet. Građevinske firme koje grade u Novom Beogradu to čine kvalitetno, a sasvim solidan je i kvalitet zgrada koje su ranije izgrađene. Stanovi u ovom delu grada su najfunkcionalniji. Od garsonjere do velikog stana, praktično nema prostora koji ne može da se iskoristi. Novi Beograd više niko ne vidi kao betonsku spavaonicu. Danas u ovom delu ima mnogo više sadržaja koji obogaćuju kvalitet života. Veliki hipermarketi, tržni centri, luksuzni hoteli, prostrani parking prostori, široki bulevari i odlična saobraćajna povezanost sa svim delovima grada doprineli su da Novi Beograd postane privlačan i za stanovanje. Naravno, prema zakonu tržišta, i cene kvadrata rastu ako je velika potražnja. Na primer, u Bloku 63 cena kvadratnog metra za stan u izgradnji je 1.800 evra. Kad se završi, sledeće godine biće znatno skuplji ­ ističe Mirjana Rusić, direktorka prodaje u agenciji San Marko, i nastavlja:

­ I stari stanovi u blokovima imaju visoke cene. Na primer, letos smo prodali stan u prizemlju u Bloku 45, u koji je bilo potrebno da se uloži i dodatni novac za renoviranje, za 1.680 evra po kvadratnom metru! Stan je prodat odmah. Od prvih pet zainteresovanih klijenata koji su ga razgledali, kupio ga je treći. U Novom Beogradu se dobro prodaju i stari i novi stanovi. Broj uknjiženih stanova u ovoj opštini je veliki što olakšava kupoprodaju. Kupcima iz kredita banke uslovljavaju da stan bude uknjižen. Naravno, poslovni svet je, takođe zainteresovan za Novi Beograd. Sedište banaka, mnogih stranih firmi i kompanija nalazi se u ovom delu grada, zato je i cena poslovnog prostora visoka. Nije zanemarljiva ni činjenica da je Novi Beograd najbogatija opština sa najvećim brojem visokoobrazovanih stanovnika.

Da su kvadrati stambenog i poslovnog prostora u Novom Beogradu sve privlačniji, ali i skuplji, potvrđuju i u drugim agencijama.

­ Pre nekoliko godina nije bilo veliko interesovanje za Novi Beograd. Mnogi su izbegavali stanove u blokovima. Međutim, izgradnjom dobre infrastrukture stanje se promenilo. Onaj ko danas živi i radi u Novom Beogradu nema potrebu da dolazi u centar grada da bi kupio ono što mu treba. Sve može da obavi na „svojoj teritoriji“. Za strance je to, možda, i važnije nego za naše građane. Oni se, na primer, užasavaju od nedovoljnog broja mesta za parkiranje. Široki bulevari, parkovi, veliki broj obdaništa i škola, pogoduju i za porodični život. Deca koja odrastaju u Novom Beogradu imaju odlične uslove za igru i bavljenje sportom. Stanovi su kvalitetni, i to ne samo oko „Arene“ već i pored starog „Merkatora“, u blokovima... Izgradnjom akva-parka život u Novom Beogradu će biti još privlačniji, posebno za mlađe. Sve se radi planski sa ciljem da se poboljša kvalitet života i rada. Ništa se ne gradi haotično. Zato ne čudi što se cena kvadrata u Novom Beogradu povećava ­ kaže Darko Medenica, direktor agencije Trofej.

Dinamika razvoja Novog Beograda je sve brža. Bez sumnje, mnogo je lepši, bolji i za život sadržajniji. Danas je, uz centar grada, najtraženija lokacija.

­ Potražnja za stanovima u Novom Beogradu je velika, ali je ponuda nedovoljna. Kvalitet gradnje je odličan. Na primer, cena kvadrata stana u izgradnji iznosi oko 1.500 evra! Luksuzni stanovi oko novog „Merkatora“ prodaju se i za 3.000 evra po kvadratnom metru. Za Novi Beograd su, uglavnom, zainteresovani poslovni ljudi, ali ne samo stranci. Parking prostor je jedan od bitnih razloga zbog kojih biraju ovu lokaciju. Naravno, uza sve prateće sadržaje, i kvalitet življenja u Novom Beogradu je znatno poboljšan ­ naglašava Tomislav Sekulić, vlasnik agencije Evropa ekskluziv.

Definitivno, Novi Beograd, koji, možda, nema bogatu prošlost, ima sigurnu budućnost. Strani investitori smatraju ga biznis centrom regiona, a sve veći broj građana i za život prijatnom lokacijom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar