Sajam nekretnina u Minhenu

U oktobru počinje „Expo Real“, jedan od vodećih sajmova investicija u Evropi.

Prvog dana po završetku čuvenog Oktoberfesta, od 5. do 7. oktobra svečano će biti otvoren dvanaesti po redu „Expo Real“ sajam nekretnina na novom Trgovačkom sajmu u Minhenu. Još od premijere 1998. godine sajam se razvio u jednu od vodećih manifestacije u Evropi koji povezuju i prezentuju teme vezane za razvoj biznisa nekretnina i investicija.

Ovo okupljanje predstavlja platformu za promociju internacionalnih projekata, umrežavanje i preklapanje interesa sa ponudom i tražnjom, kao i mogućnost promocija novih vidova i načina investiranja i finansiranja u opšti sektor nekretnina. Sva ključna tržišta nekretnina sa svojim odabranim lokacijama biće predstavljena na ovom mestu i zbog toga će imati veći značaj u okviru tekuće krize. Zajedno sa potvrđenim prisustvom ključnih profesionalaca uz paralelno održavanje specijalizovanih konferencija, „Expo Real“ će ponovo ponuditi pregled tekućih trendova i inovacija na sveukupnom tržištu nekretnina. Minhensko okupljanje neće proći bez arhitekata i urbanista, od kojih praktično počinje razvoj svake investicije. Biće prisutni predstavnici lokalnih samouprava kao i profesionalci koji svoje bogato iskustvo prenose, kroz razne treninge, na zainteresovane i darovite, kao i na buduće nosioce razvoja u svetu nekretnina, kako piše Politika. Kao i do sada organizovaće se konferencijski program koji svake godine doprinese daljem razvoju ovog sajma. Od pratećih sadržaja i događanja treba pomenuti najave programa za održavanje raznih foruma.

Biće razmotrene teme vezane za top razvojne trendove svetske industarije nekretnina posebno u ovo tekuće vreme krize. Glavna tema će biti mogućnosti i putevi napretka u aktuelnom trenutku finansijske krize. Interesovanje pobuđuje tema održivosti gde je glavni akcenat podređen diskusijama o dosadašnjim iskustvima nastalih negativnim uticajem finansijske krize. Eminentni eksperti predmetne industrije diskutovaće investicione i finansijske strategije zajedno sa predstavnicima raznih država i politika. Eksperti za razvoj hotelijerstva, logističkih centara, maloprodaje a ove godine i razvoja kvalitetne stanogradnje, upoznaće publiku sa svojim projektima i iskustvima stečenim na njihovom razvoju u jeku aktuelne krize.Pred arhitektama, gradskim urbanistima i građevincima, predstaviće se vizije i njihove realnosti u sektorima kao što su „fasiliti“ menadžment, arhitektura i urbanističko planiranje. Takođe održaće se jedini, inžinjersko-urbanistički forum unutar koga će biti ponuđeno nekoliko tema u okviru razvoja infrastrukture i interaktivnog modela daljeg razvoja kapitalnih investicija na svim novoima bilo koje države.Biće plasirane teme vezane za predstavljanje i odabir potencijalnog tržišta kao sveukupne investicione lokacije. Odabir novog tržišta i njegovo vrednovanje je prvi korak za pokretanje realizacije svake vrste investicija.Pored pedesetominutnog zajedničkog predstavljanja tržišta nekretnina Slovenije, Hrvatske i Srbije, nema potvrde da će se Srbija još negde kao tema ili događaj „oglasiti i najaviti”. Kako je u 2008 . godini bilo više od 25 hiljada posetilaca a izlagači se prostrli na 74000 kvadrata veruje se da će i ove godine sve biti nadmašeno.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar